La construcció d'un canal de pluvials encarirà en 300.000€ la renovació de Carles Buïgas a Salou

Aquesta actuació pretén acabar amb les inundacions i suposarà també un endarreriment d'un mes i mig en les obres que han de començar l'octubre de 2020
Imatge virtual de com quedarà l'avinguda de Carles Buïgas de Salou després de la conversió en zona de vianants. | Ajuntament de Salou

 

Novetats sobre les obres de renovació integral de l'avinguda de Carles Buïgas, a Salou, que ha de convertir aquesta important artèria turística de la ciutat en zona de vianants. Tal com ha informat l'Ajuntament als veïns i veïnes en una reunió celebrada aquest divendres, 4 d'octubre, el projecte d'obres incorporarà un canal de pluvials que no estava contemplat inicialment. Segons el consistori, aquest canal ha de servir per evitar inundacions en episodis de pluges i permetre el desguàs de les aigües amb garanties.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

  

Així, abans d'adaptar per a vianants tot el carrer, caldrà construir un canal de 2 x 1 metres, que recollirà les aigües pluvials de la zona de Carles Buïgas i desembocarà al gran canal que hi ha al carrer de Colom. Aquest canvi en el projecte suposarà un increment en el cost de l'obra de 300.000 euros, amb una inversió prevista de 2,8 milions.

 

 

El carrer de Carles Buïgas de Salou, una de les artèries comercials de la vila a l'estiu, buida una tarda de desembre. | Àngel Ullate

 

Les obres, que haurien de començar en un any, l'octubre de 2020, també patiran un endarreriment en l'execució d'un mes i mig a causa d'aquesta actuació. Cal recordar que la previsió és construir una primera fase —des de l'avinguda d'Andorra fins al carrer de Murillo— abans de l'estiu de 2021 i la resta de l'avinguda, abans de l'estiu de 2022. A més, l'actuació també contempla la renovació dels carrers adjacents a Carles Buïgas per transformar completament la zona.

 

Pere Granados: «Salou guanyarà en qualitat de vida»

Per a l’alcalde, Pere Granados, la construcció d'aquest nou canal de pluvials és «una obra de futur» i ha destacat la importància que té tallar de soca-rel els problemes d'inundacions que es produeixen en aquest punt del municipi. Sobre el projecte de renovació de Carles Buïgas, el batlle ha assegurat que «Salou guanyarà en qualitat de vida, gràcies a la peatonalització d’aquesta gran zona de la ciutat». Ha recordat, a més, que el cost de la renovació de l'avinguda anirà totalment a càrrec del consistori i que no s’aplicaran contribucions especials.