Gairebé 20.000 consultes turístiques a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant durant l'estiu

L'Ajuntament ha fet públiques les dades que han estat extretes durant els quatre mesos de la campanya estival
Imatge d'una de les oficines de Turisme de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, situada al passeig marítim | Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

 

 

La Regidoria de Turisme de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha fet públiques les dades de totes les consultes registrades a les seves oficines repartides per la localitat durant aquest estiu. Aquestes dades s'han extret durant la campanya estival d'aquest any, incloent-hi els mesos de juny, juliol, agost i setembre (fins al dia 17). La xifra total ha estat de 19.286 consultes, que els visitants han registrat; un 7% menys respecte el mateix període de l'any passat.

 

Des del consistori s'ha volgut traslladar la satisfacció per l'extracció d'aquestes dades mitjançant les enquestes de les Oficines de Turisme del municipi, assegurant que tenen en compte aquestes xifres a l'hora de promocionar les properes campanyes de promoció del municipi del Baix Camp.

 

S'han registrat un 7% menys de consultes respecte a l'any passat

Les dades que ha publicat el consistori vandellossenc indiquen que les oficines de la Regidoria de Turisme han registrat 19.286 consultes fetes per turistes que han visitat el municipi durant aquest estiu. Concretament, la majoria d'elles es van fer durant el mes d'agost (9.422), i l'oficina que més va registrar va ser la de Cal Forn amb 12.468, en detriment a les del passeig marítim i el port esportiu que van registrar 4.807 i 2.011 respectivament.

 

La lectura d'aquestes dades deixa un balanç d'un decrement del 7% respecte a l'any passat, tot i que l'Ajuntament valora positivament aquestes dades, ja que, en línies generals, es mantenen les xifres positives després de l'increment de consultes del 45% de l'any 2016 amb 20.517 dades registrades.

 

Predomina el turista nacional vers l'internacional

Turisme de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha volgut mostrar les xifres de la procedència dels turistes que han emès les consultes sobre el municipi. Destaca que el 61% dels turistes eren d'origen nacional: el 48% dels quals són catalans, 25% aragonesos, 5.3% bascos i 4.1% navarresos. Pel que fa a les consultes registrades pels turistes internacionals (el 31% del total), la majoria són dels visitants han estat francesos (68%), tot i que també hi ha hagut turistes alemanys (9%), britànics (5%) i holandesos (4.7%). 

 

Pel que fa al tipus d'allotjament triat pels turistes, la majoria estaven allotjats en apartaments de lloguer (39.7%) o bé tenen la seva segona residència al municipi (18.8%). El que més interès despertava en les preguntes dels turistes han estat les festes i activitats organitzades al municipi, seguit de la demanda de plànols i d’informació sobre establiments. La regidora de Turisme, Elidia López, ha assegurat que tindrà en compte aquesta informació a l’hora de planificar les properes accions de promoció del municipi.