Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'Ajuntament de Salou desbloqueja el projecte del Camí de Ronda

L'alcalde Pere Granados s'ha reunit amb un representant del govern espanyol per poder impulsar la finalització del projecte, prevista per l'any vinent

Imatge d'un dels trams finalitzats del Camí de Ronda a Salou | Ajuntament de Salou

 

L'Ajuntament de Salou ha anunciat aquest divendres 21 de setembre, mitjançant un comunicat, la reunió entre l'alcalde de la localitat i el Ministeri per a la Transició Ecològica, per desbloquejar el projecte del Camí de Ronda, de manera que es pugui prioritzar la seva finalització. Pere Granados, batlle de Salou, s'ha pogut reunir amb el sotsdirector per a la Protecció de la Costa del ministeri espanyol, on ha tractat l'impuls per finalitzar l'última fase del projecte, que l'anterior govern central tenia paralitzat.

 

L'Ajuntament ha invertit 5 milions d'euros, de tal manera que la inversió restant seria assumida pel govern central. El projecte seria inclòs dins del marc dels pressupostos generals de l'estat de 2019, fet que podria significar que el Camí de Ronda estigués acabat al llarg de l'any vinent.

 

Satisfacció dins el consistori

Segons afirma en un comunicat, l'alcalde de Salou, Pere Granados, es mostra optimista arran del resultat positiu de la reunió. «Se’ns trasllada la bona disposició i implicació per enllestir definitivament el projecte, amb unes previsions per part del Ministeri que són executar obra de forma immediata en dos petits trams del recorregut, i pressupostar la resta del projecte en els pressupostos generals de 2019, de forma que es podria reiniciar i acabar la totalitat del Camí de Ronda l’any que ve».

 

Segons el batlle, el projecte «ha estat considerat prioritari pel Ministeri, i es podria veure definitivament completat amb aquest nou compromís acordat amb el nou govern de l’Estat». Des del consistori s'ha volgut recordar que han invertit prop de 5 milions en aquest projecte, amb adquisició de terrenys inclosos; i que el Ministerio n’ha d’invertir 4,5 més per finalitzar-lo.

 

Es tracta «d'un projecte d'interès social i mediambiental».

En el mateix comunicat Granados assegura que «sense l’esforç d’adquirir i convertir, a titularitat municipal, solars i terrenys del Cap Salou, per tirar endavant aquest projecte de recuperació mediambiental amb la finalitat de preservar, rehabilitar i protegir el nostre patrimoni natural més valuós; moltes zones verges del Cap Salou serien irrecuperables i pot ser ja desolades». 

 

Els dos trams que s'han d'executar són el que connectarà la cala Morisca amb el Far, i el que connectarà la Punta del Cavall amb cala Crancs; que permeten la connexió continua entre el mirador del Far i la Punta del Cavall. Des del consistori de la Costa Daurada han volgut assegurar que el Camí de Ronda, concebut com un recorregut pels vianants, facilitarà «els accessos a les cales i platges que conformen el litoral del Cap Salou». 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris