Detenen a Almeria l'home condemnat per matar una prostituta a Salou el 2016

L'acusat estava en parador desconegut des de finals de l'any passat
L'home va ser arrestat a El Ejido (Almeria) el passat 26 de juny en un centre comercial | ACN

 

Claudio Augusto Santana, l'home acusat de matar una jove de 28 anys que exercia la prostituci贸 a Salou l'any 2016, va ser detingut per la Policia Nacional el passat 26 de juny en un centre comercial d'El Ejido, a Almeria. L'arrestat, d'origen brasiler, estava condemnat a tres anys i mig de pres贸 per un homicidi imprudent, en aplicar-li els atenuants d'afectaci贸 t貌xica i alcoh貌lica i de confessi贸, i no se'n sabia res d'ell des de finals de l'any passat. 

 

Dues ordres de detenci贸 i ingr茅s a la pres贸

Santana estava condemnat a tres anys i mig de pres贸 per aquest delicte, per貌 el Tribunal Superior de Just铆cia de Catalunya (TSJC) va estimar parcialment el recurs de la fiscalia que feia refer猫ncies a contradiccions i defectes en la redacci贸 de les preguntes que va haver de respondre el jurat popular. Aix貌 va fer que la sent猫ncia qued茅s anul路lada i que s'hagu茅s de repetir la vista. 

 

L'arrestat, no va compar猫ixer davant la sala ni a principis de desembre ni al gener, tal com se li havia requerit i, des del 26 de novembre, tampoc apareixia al jutjat de gu脿rdia els dilluns. Per aquest motiu, el tribunal va revocar la situaci贸 de llibertat provisional i n'ordenar la crida, cerca, detenci贸 i ingr茅s a pres贸 en l'脿mbit nacional i internacional.

 

En parador desconegut des de llavors, Santana va ser trobat en un centre comercial d'El Ejido el 26 de juny, a un quart de deu de la nit i va ser detingut. A l'assass铆 conf茅s d'origen brasiler, li constaven dues ordres de detenci贸 i ingr茅s a la pres贸 emeses per la Secci贸 Segona de l'Audi猫ncia Provincial de Tarragona. A m茅s, tenia una altra d'esbrinament de domicili i parador del Jutjat d'Instrucci贸 4 d'El Ejido per estafa, i una altra emesa pel Jutjat d'Instrucci贸 1 de Terrassa. 

 

L'home va asfixiar la v铆ctima durant un joc sexual

Els fets van succeir la matinada del 23 d'agost del 2016, quan l'home va asfixiar la v铆ctima mentre aquesta estava d'esquenes i amb les mans lligades en el marc d'un joc sexual. El jurat va considerar que l'acusat no volia matar-la. Tanmateix, durant el judici oral no es va provar que la v铆ctima accept茅s realitzar la hipoxif铆lia, una pr脿ctica per obtenir plaer sexual durant l'ofegament. 

 

Finalment el veredicte dictava que a causa del consum de coca茂na i alcohol, l'acusat presentava efectes que alteraven la seva percepci贸 davant de situaci贸 de risc. El mateix dia dels fets, el condemnat es va dirigir a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Salou, on va recon猫ixer haver mantingut relacions i va explicar que en despertar-se es va trobar a la noia morta. Tamb茅 va recon猫ixer haver estat el responsable de la seva mort. 

 

Amb tot aix貌, Santana va ser condemnat a tres anys i mig de pres贸 per un delicte d'homicidi imprudent amb el pretext d'afectaci贸 alcoh貌lica i t貌xica i el de confessi贸. A m茅s, se li va imposar una ordre d'allunyament respecte a la mare de la noia, la prohibici贸 de residir al seu poble durant vuit anys i les indemnitzacions de 50.000 euros per a la progenitora i de 15.000 per a la seva germana. 

 

Tamb茅 et pot interessar:

"馃帀AGENDA: Miami Platja es prepara per la Festa Major de Sant Jaume" "鈿 Els socorristes diuen prou: 芦calen 90 professionals m茅s a les platges de TGN禄"