Vila-seca programa una sèrie d'actes i una manifestació contra la violència envers les dones

L'Ajuntament, les associacions de dones i altres entitats locals organitzen una sèrie d'actes des d'aquest dijous, 21 de novembre, per commemorar el 25 de Novembre
Un dels cartells de la darrera manifestació pel Dia de la Dona celebrada a Vila-seca. | I. Alcalá

Vila-seca commemorarà, un any més, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones que se celebra el 25 de novembre a tot el món. L'Ajuntament, les associacions de dones del municipi i altres entitats locals han organitzat un programa d'actes que començarà aquest dijous, 21 de novembre, i finalitzarà el dimecres 4 de desembre.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

En primer lloc, hi haurà un taller de defensa personal femenina, a càrrec de Marc Sabaté, que es farà el dijous, a partir de les 6 hores de la tarda, al Centre Cívic i Cultural del Colomí.

El divendres 22 de novembre, tindrà lloc l'acte institucional i la lectura del manifest, a partir de les 7 de la tarda, a la Sala polivalent de l’Ajuntament de Vila-seca. A continuació, el grup de teatre Se’ns va l’olla del Casal de la Dona de Vila-seca, interpretarà a la mateixa Sala Polivalent l’obra 'Ara sí'. En acabar, l’advocada Rocío de Mantaras pronunciarà la conferència 'Com actuar si sóc víctima de violència envers les dones?'.

Dilluns 25 de novembre serà el torn d’una projecció de curtmetratges, en el marc del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI), sota el nom de 'SensibilitzACCIÓ'. L’acte serà a les 5 de la tarda a l’Auditori Alcalde Josep Malapeira.

Dilluns 25 de novembre, concentració a la plaça de l'Església

També el dilluns, a les 8 de la tarda, hi haurà la manifestaió contra la violència envers les dones, que sortirà des del carrer de davant del Castell i acabarà a la plaça de l’Església. Per acabar, cap a les 20.30 hores, tindrà lloc la lectura del manifest a càrrec de la coordinadora l’Associació l’Heura Lila.

A més de la concentració, l'entitat feminista de Vila-seca ha organitzat la seva pròpia programació en el marc del 25 de novembre amb altres activitats com tallers, xerrades o un vermut musical feminista.

L’últim acte pel Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les Dones es farà el dimecres 4 de desembre a l’Institut Ramon Barbat i Miracle. Diferents grups d’alumnes representaran l’obra de teatre 'Ja n’hi ha prou', de prevenció de la violència de gènere en l’àmbit dels joves. Les sessions que es duran a terme seran a les 10.25, 11.25 i 12.40 hores.

"🎼 AGENDA: Concerts itinerants al Conservatori de Vila-seca per celebrar Santa Cecília" "🎤 AGENDA: Oques Grasses i Doctor Prats, a L'Aglà Festival de Vandellòs"