NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Un centenar de socis, liderats per Ramon Marsal, promouen la moció de censura.

Aturen la moció de censura contra la directiva del Club Nàutic Cambrils per un error amb les signatures

La mesa negociadora només ha validat dues de les 95 signatures presentades i ara els impulsors han presentat al·legacions

Gir inesperat en la moció de censura contra la junta directiva del Club Nàutic Cambrils. Dues setmanes després que el grup de socis que lidera Ramon Marsalpresentés la proposta a les oficines del club, la mesa negociadora ha aturat la tramitació perquè només dues de les 95 signatures que acompanyaven la moció s'han acceptat com a vàlides. Tal com ha avançat Canal Reus, el principal problema estaria en el fet que no es van adjuntar les còpies dels documents d'identitat dels socis signants.

  

Des del Club Nàutic han assegurat a TarragonaDigital que en un primer moment es van validar 95 firmes, però que posteriorment es va comprovar que només dues d'elles complien tots els requisits que fixa el reglament intern de la Federació Catalana de Vela per ser verificades. Cal recordar que aquesta mesa negociadora està formada per dues persones de la junta directiva, dues més de la plataforma impulsora de la moció i una mediadora de la Federació. 

Els socis denunciants critiquen que aquests requisits no són públics i presenten al·legacions

D'aquesta manera, divendres passat es va aturar el procés i es va obrir un període de tres dies per presentar al·legacions. Així ho van fer els socis impulsors de la moció aquest dimecres 12 de febrer, a la tarda. L'impulsor de la moció, Ramon Marsal, afirma que «nosaltres ens basàvem en els nostros estatuts. No podíem saber que era obligatori presentar les còpies dels dnis perquè això ho diu un reglament intern de la Federació i és un reglament que no és públic».

A partir d'aquí es posa en marxa un nou període per estudiar les al·legacions. Un tràmit que farà directament el Comité d'Apel·lació de la Federació Catalana de Vela i que es podria allargar encara diverses setmanes. Els socis denunciants reclamen que els concedeixen un termini per aportar les fotocòpies dels documents d'identitat. En cas que acceptin la seva petició, la moció continuaria la seva tramitació i haurà de ser votada en una assemblea de socis. Perquè la moció prosperi i es convoquin unes noves eleccions, es requereix el vot favorable de 2/3 dels assistents.

Ramon Marsal: «Si cal tornar a començar des de zero, ho farem. Ara més que mai estem convençuts de tirar endavant»

Per contra, en cas que es rebutgin les al·legacions, els socis denunciants haurien de tornar a iniciar el procés, ja que es necessita un mínim del 15% del cens del club per impulsar una moció de censura, és a dir al voltant de 60 firmes vàlides. Un extrem que ja han confirmat que duran a terme si el recurs no prospera. «Si cal tornar a començar des de zero, ho farem. Ara més que mai estem convençuts de tirar endavant, perquè estem veient com dues o tres persones s'estan aferrant al càrrec quan hi ha més del 30% dels socis que no els volen», ha manifestat Marsal.


Comentaris

envia el comentari