Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Bona acollida de la tercera edició del FICVI de Vila-seca

El certamen troba el seu lloc al calendari cinematogràfic i es consolida gràcies a l'èxit entre el públic jove
Bona acollida de la tercera edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca | FICVI

 

 

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI) finalitza aquest diumenge al vespre amb el lliurament de premis als guanyadors del festival, en una tercera edició que clourà amb un gran èxit de públic i la seva consolidació com a punt de referència dels curtmetratges en el calendari cinematogràfic. Només durant aquest cap de setmana, l'organització ha estimat una assistència d'un miler de persones que han pogut gaudir de la projecció de 38 curtmetratges de caràcter ben divers.

 

El director del FICVI, Josep Garcia Varo, s'ha mostrat molt satisfet de l'acollida del festival, afirmant que els «reconforta el creixement i que els cineastes estiguin molt contents d'estar seleccionats entre uns treballs seriosos i de gran qualitat».

 

El FICVI 2018 ha comptat amb 29 curtmetratges de ficció i 9 d'animació que han estat projectats a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca; tal com afirma el seu director, unes produccions «petites», que sense abstraccions, cerquen «històries concretes i tancades».

 

 

Un FICVI amb futur

Garcia Varo també ha volgut destacar molt especialment l'augment del públic jove, un element clau per a l'èxit d'aquesta edició, que ha vist com a través del boca orella «han quedat expressament per anar al FICVI i han vist les tres sessions»; uns joves que segons afirmava «els agrada la cultura i el cinema i quan veuen que els curts són produccions fetes amb diners i amb actors de renom, un cinema petit i gratuït, al·lucinen una mica».

 

Paral·lelament al festival en si, fins a 400 escolars de diferents edats i cicles educatius del municipi han pogut gaudir també de bona part dels curtmetratges al llarg de tota la setmana. Una proposta que s'ha valorat positivament des del professorat, especialment pels temes tractats en els mateixos curts, que més enllà de l'entreteniment també han fet ballar el cap als joves estudiants.

 

En definitiva una proposta atractiva que enguany ha atret el públic adult habitual però que també s'ha consolidat entre els més joves; un fet que en paraules del director del festival apunta a la «continuïtat» amb noves edicions.

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris