ÚLTIMA HORA

Cop policial a Calafell als pisos ocupats

Salou es prepara per a la seva Festa Major d'Hivern amb el Cós Blanc

L'humor, la música, la rua i altres esdeveniments protagonitzaran les festes d'hivern del 2019
El Cós Blanc a Salou. | Antonio Bistouras

 

Salou es repara per un dels seus dies grans, la Festa Major d'Hivern on té com a principal acte el Cós Blanc però que enguany comptarà amb més de 70 esdeveniments de caràcter gratuït. Del 24 de gener fins al 5 de febrer, Salou s'omplirà d'actes on a la música, l'humor, els actes més tradicionals i com no, la rua del Cós Blanc agafaran el protagonisme d'aquestes dues setmanes.

 

 

Txabi Franquesa, donarà el tret de sortida a la festa | Cedida

 

L'humor amb grans còmic a la Festa Major d'Hivern de Salou

L'actor còmic, Txabi Franquesa, del Club de la Comèdia, donarà el tret de sortida el pròxim divendres 25 de gener, que enguany compta amb la participació d'unes 40 entitats i associacions del municipi. A més 28 colles, participaran directament als actes programats de la Festa Major d'Hivern de Salou.

 

L'humor serà un dels protagonistes de la Festa Major d'Hivern del 2019. Divendres 25 de l'espectacle d'humor «#lodelarisa» a càrrec de Nacho García, Tomás García i Txabi Franquesa, que es durà a terme a l'Envelat a les 22.00 hores. Tanmateix, dijous 24 de gener a les 21 hores, Luis Piedrahita realitzarà l'espectacle «Las amígdalas de mis amígdalas son mis amígdalas», també a l'Envelat. 

 

Salou engega la Festa Major d’hivern amb una setantena d'activitats | Ajuntament de Salou

 

Cós Blanc, el principal acte de les festes

Però l'esdeveniment més esperat de la Festa Major d'Hivern és el Cós Blanc. Enguany un total de 28 carretel·les tematitzades mouran a més de 3.800 persones pels carrers del Salou. Es llençaran més 24.000 quilos de confeti a través dels 20 canons que hi haurà instal·lats pel recorregut, i tot l'acte estarà amenitzat amb la música de DJ Moncho. Tanmateix, es premiarà la millor disfressa, la millor carretel·la, i la millor comparsa.

 

El Cós Blanc es realitzarà el 2 de febrer i començarà a les 18.30 hores al carrer de l'Advocat Gallego i finalitzarà al carrer de Barcelona. Abans de la rua es realitzaran diversos actes previs com les matinades o la cercavila de lluïment de les carrosses. La jornada acabarà amb el gran Ball de l'orquestra Montgrins i després amb una sessió de Remember Night a l'Envelat.

 

Salou es prepara per la Festa Major d'Hivern | Àngel Ullate

 

Artistes musicals per a tots els públics

La música també estarà present en tot moment a Salou amb l'actuació de Blas Cantó, la millor música del moment amb Dj OGT o la Festa Flaix FM amb la presència de Sergi Domene, Jordi Véliz i Cosmik el divendres 25 de gener a les 00:30 hores a l'Envelat. Les orquestres també tindran protagonisme el dijous 31 de gener amb la Festa de les Colles amb l'orquestra Nueva Alaska i la Festa Disco Colles FM19 o Gran Ball amb l'orquestra Montgrins. Divendres 1 de febrer a les 23 hores a l'Envelat començarà el Gran Ball amb l'orquestra Pasarela i continuarà amb Festa Disco Non Stop Cós Blanc.

 

Els actes més tradicionals

Però el més característic són les activitats culturals, els actes tradicionals. Entre ells hi haurà la cercavila dels elements populars i la rua de lluïment des del TAS fins a la Torre Vella, el pròxim dissabte dia 26. També tindrà lloc la 33a edició de la Trobada de Gegants diumenge 27 de gener a les 11.00 hores. La Cercavila de Diables i elements de foc diumenge 3 de febrer o el Concert de Corals divendres 1, també es portarà a lloc la XII trobada scooterista de Salou.

 

Es durà a terme el partit de lliga EBA Club Bàsquet Salou vs Club Bàsquet Tarragona | @AEBoetMataro

 

La Festa Major d'Hivern de Salou es complementarà amb múltiples activitats dirigides als infants com inflables, espectacles musicals i teatrals i tallers, entre altres. Tanmateix, es portaran a cap els tradicionals tornejos de futbol de 24 hores, torneig de bàsquet, la caminada popular i altres esdeveniments esportius. Durant els dies de festa es podrà participar en l'onzena edició del concurs de fotografia de la Festa Major 2019 on els guanyadors rebran una sèrie de premis.