Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Arriba el FICVI 2018, el Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca

El certamen, que se celebrarà entre els dies 20 i 28 d’octubre, omplirà el municipi de cultura, accents i cinema
Un fotograma del curtmetratge 'Adivina', de Gonzaga Manso, Premi Estatal al millor curt de ficció al FICVI 2017 | Cedida

 

Vila-seca es vestirà de curt, mai més ben dit, per acollir, un any més, una nova edició del FICVI, el Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca 2018. El certamen, que se celebrarà entre els dies 20 i 28 d’octubre, arriba a la seva tercera entrega després de dos anys de vida, èxit i cinema.

 

El festival, curt i clar, va néixer fa tot just dos anys, el 2016, amb la voluntat de difondre i promoure la cinematografia en general i donar suport als directors i directores de curtmetratges, tant en l'àmbit nacional com internacional.

 

Un espai de difusió cinematogràfica a Vila-seca obert al món

De Vila-seca cap al món, i a través d’una trobada de referència al territori, el FICVI s’obre cada any com una porta, de bat a bat, com un espai concret de difusió d’un format sovint poc visible, o poc consumit pel gran públic.

 

Aquesta tardor, el certamen internacional arriba carregat d’imatges, mirades i sensacions. Nou dies de cinema, «grans obres i bones històries», diuen els seus organitzadors, sempre en format breu, que ompliran de cultura, accents i pantalles el municipi de Vila-seca.

 

Èxit de l’edició 2017 del FICVI

El FICVI 2017 va deixar molt bones sensacions entre el públic, la crítica i els organitzadors. A l’edició anterior del festival, concretament, van participar-hi gairebé un miler de curtmetratges —en total, 948, uns tres-cents més que en l’edició 2016— de més de quaranta països d’arreu del món.

 

In Situ, l'enigma, Vila-seca i una premissa

Una de les modalitats més curioses i enginyoses del festival —i força estesa en aquest tipus de competències i trobades— són els premis In Situ, una categoria basada en premisses, localitzacions i un concepte o element clau que busca estimular, o trastocar, les idees de l’equip de rodatge.

 

Quaranta-vuit hores per filmar, tres localitzacions vila-secanes i una trampa per a rates com a objecte clau del 2017. En aquell cas, el primer premi In Situ del FICVI 2017 se’l va endur el curtmetratge ‘La peor decisión de mi vida’, una espècie de karma múrid protagonitzat per Judit Gabaldón i Míriam Latorre, i realitzat Alicia Mateos, Coral Méndez i Andrea Suárez.

 

 

Enguany, els participants descobriran quina nova sorpresa els presenten els organitzadors. Tot un enigma, això si, sempre al servei de la creativitat, l’enginy ràpid, els nervis i l’adrenalina.

 

El palmarès del 2017

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca 2017 va deixar grans guanyadors, obres multipremiades, interessants i reconegudes arreu.

 

El thriller psicològic ‘Madre’, del director madrileny Rodrigo Sorogoyen, va endur-se el Premi Internacional al millor curtmetratge de ficció mentre que ‘Adivina’, de Gonzaga Manso —entre humor, fantasia i esoterisme reflexiu—, va adjudicar-se el Premi Estatal al millor curtmetratge de ficció.

 

 

D'altres obres destacades del FICVI 2017 van ser ‘Darrel’, dirigida per Marc Briones i Alan Carabantes, guanyadora del Premi al millor curtmetratge d'animació; 'Lethe', d'Eric Romero, guardonada amb el Premi del públic; la catalana 'Fugit', dirigida per Marta Bayarri —protagonitzada per Nil Cardoner i Oriol Ruiz—, Premi D.O. Catalonia i el terrorífic 'R.I.P', un curtmetratge de Caye Casas i Albert Pintó, guanyador del Premi Jurat Jove 2017.

 

Vila-seca prepara les butaques, el FICVI s'apropa

El FICVI 2018 ja calenta motors a l'espera de les primeres confirmacions i el jurat d'enguany. Del 20 al 28 d'octubre, i durant nou dies, Vila-seca esdevindrà la capital tarragonina del cinema més curt, fresc i genuí del panorama actual.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris