Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Vila-seca celebra la 3a edició del Festival Internacional de Curtmetratges projectant 38 films

S'ha escollit una quarantena de pel·lícules d'entre les 1.100 presentades
El director del festival, Josep Garcia Varo, i el president el Patronat de Turisme, Pere Segura, durant la roda de premsa. | cedida

 

Ja ha començat la tercera edició del FICVI, el Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca. El president del Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, Pere Segura; i el director del FICVI, Josep Garcia Varo, han presentat aquest dilluns, 22 d'octubre, el programa d'aquesta tercera edició, la qual s'allargarà fins al pròxim diumenge 28 d'octubre. El festival cinematogràfic és gratuït i està obert a totes aquelles persones que vulguin difondre i promoure l'art del cinema.

 

Enguany, el festival ha rebut un total de 1.104 curtmetratges provinents de diferents països d'arreu del món. D'aquest miler de films, se n'han seleccionat 38, dels quals 29 són de ficció i 9 d'animació. Pere Segura ha assegurat que «en aquesta edició, el FICVI ha tornat a créixer en participació, i malgrat ser una mostra de recent creació, es va consolidant i incrementant l'interès de directors d'arreu del món». El president del Patronat de Turisme ha afegit que «la qualitat de les obres rebudes, així com l'exigència pel que fa als criteris de selecció i puntuació, va quedar demostrada l'any passat quan el guanyador del FICVI 2017, el curt 'Madre', va guanyar el premi Goya al millor curtmetratge de ficció». 

 

PROGRAMA | Consulteu aquí tota la programació del FICVI 2018

 

Vila-seca, plató de cinema

Aquest cap de setmana passat ja s'ha dut a terme la primera modalitat del certament, sota el nom 'In Situ', una secció en què el municipi de Vila-seca esdevé un gran plató de cinema i creadors de tot el món poden enregistrar els seus projectes i compartir experiències amb altres directors i professionals del curtmetratge. Hi ha participat una quarantena de persones en 12 equips, superant els participants en altres edicions passades.

 

A més, aquest dimarts, dimecres i dijous, dies 23, 24 i 25 d'octubre, el FICVI es traslladarà a les escoles de Vila-seca per tal d'apropar el cinema als més petits. Així, uns 400 alumnes podran gaudir de diversos curtmetratges d'animació, que es projectaran al Conservatori de Vila-seca.

 

Tres dies de projeccions a Vila-seca aquest cap de setmana

El plat fort del festival arribarà aquest cap de setmana, els dies 26, 27 i 28 d'octubre. El dia 26, a partir de les 19 h, es projectarà la primera selecció de curts que competiran en aquesta tercera edició del festival. Les projeccions continuaran el dissabte 27 a la tarda, i el diumenge 28 es coneixeran els guanyadors durant la gala de cloenda i lliurament de premis.

 

Aquest any, de la mateixa manera que en l'edició passada, el festival ha volgut tornar a apostar per la formació, i es duran a terme diferents classes magistrals sobre cinema. Així, amb aquestes 'masterclass' s'ofereix una nova proposta formativa als participants, aportant qualitat i valor afegit al festival.

 

D'aquesta manera, el dissabte dia 27 a les 11 h es farà la formació «So al cinema: sentim allò que veiem?», impartida per Eduard Batzán, publicista i enginyer de so. Rubén Salazar, director de 'Villa Mnemósine', que va guanyar el premi del jurat al millor curtmetratge nacional del FICVI 2016, serà l'encarregat d'impartir la 'masterclass' «30 pasos con 'P' para hacer un corto Posible – del proyecto a las palomitas», el diumenge dia 28 a les 11 h.

 

Imatge de l'edició del FICVI del 2017. | FICVI

 

 

Un jurat format per vuit experts de primer nivell

Per la seva tercera edició, el FICVI torna a comptar amb un jurat independent d'alt nivell, un grup de 8 experts del sector audiovisual i del cinema. Entre els membres del jurat, destaca els directors de cinema Jesús Monllaó ('Hijo de Caín' o 'La Mirada Oblicua'), Rubén Salazar ('Villa Mnemósine' o 'Nacer') i Pedro Solís, director de producció de 'Tadeo Jones' i guanyador del Goya al Millor Curtmetratge d'Animació espanyol del 2014, amb 'Cuerdas'. També destaquen la fotògrafa i realitzadora Teresa Arilla; el director del Conservatori de Vila-seca, Pep Solorzano; el ninotaire Andreu Faro; el professor de la URV, Toni Pérez Portabella, i la productora audiovisual Marta García Larriu.

 

Josep Garcia Varo ha destacat que «des del FICVI apostem per trobar petites joies que destaquin per la seva qualitat». El director del festival ha afegit que «el jurat treballa seguint els criteris propis del nostre festival, sense tenir en compte la seva trajectòria, sempre buscant que sigui una obra ben executada tècnicament».

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris