Fran Morancho (PSC) ofereix a ERC i IMM governar Mont-roig

L'acord sumaria onze regidors d'un Ajuntament de disset

Fran Morancho vol tornar a governar Mont-roig del Camp, ara, amb un pacte amb Esquerra Republicana i Plataforma Impulso Miami-Mont-roig (IMM). Així ho ha anunciat el mateix cap de llista del PSC i actual alcalde a través del seu web de campanya. Tot i que la majoria absoluta a l'Ajuntament se situa en nou regidors, signar aquest acord suposaria que l'equip de govern en sumés onze.

La proposta, explica Morancho en el comunicat, busca «garantir la màxima estabilitat al futur govern del municipi». L'alcaldable del PSC no descarta estudiar altres possibilitats «en cas que aquestes dues formacions no vulguin sumar-se a aquest govern de progrés». Les eleccions municipals van fer créixer el PSC dels quatre als set regidors en un consistori de disset.

Imatge de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp. | Ajuntament de Mont-roig

D'Ara a ERC

El govern d'aquest mandat 2015-2019 el formaven els quatre regidors del PSC, els dos d'Ara, els dos de la Plataforma Impulso Miami-Mont-roig i la regidora no adscrita Núria Esquius, provinent d'ERC. Sumaven els nou vots justos de la majoria absoluta a l'Ajuntament mont-rogenc, i ara, Morancho, vol arribar als onze regidors de govern. Això deixaria a l'oposició a Junts per Mont-roig Miami amb tres regidors, als dos regidors d'Ara Verds per Més i al de Cs.

Les eleccions municipals han suposat algun canvi notable a l'Ajuntament de Mont-roig del Camp. El principal, per al partit de l'alcalde en funcions, que ha passat de quatre regidors a set. El PP i la FIC han quedat fora de l'Ajuntament, i IMM n'ha perdut un. Tant Junts per Mont-roig Miami com ERC han mantingut els tres representants que tenien, i Cs també ha mantingut un regidor al consistori.

Ara fa quatre anys, els republicans liderats per Irene Aragonès van quedar-se amb un grup municipal de dos regidors; Núria Esquius, aleshores número dos de la llista, va quedar com a regidora no adscrita i va votar favorablement la investidura de Fran Morancho donant-li el vot que li faltava per arribar a la majoria. IMM, per la seva banda, el 2015 es presentava sota el mateix nom però amb les sigles de PLAMIMO. També han canviat els dos primers membres de la llista, i el regidor que ha mantingut serà el de Vicente Pérez, mentre que Juan Gallardo, segon de la llista, no repetirà a l'Ajuntament. L'any 2015, Gallardo va ser el cap de llista i Pérez el número dos.

Irene Aragonès, cap de llista d'ERC Mont-roig del Camp. | Facebook Esquerra Mont-roig del Camp

ERC no descarta el pacte

La cap de llista d'ERC, Irene Aragonès, ha explicat a TarragonaDigital que no descarten l'oferta. «Ahir el PSC ens va fer una proposta per entrar a govern amb un document on hi ha una proposta d'acció i de projecte polític», afirma. Afegeix, de fet, que «quan va fer la primera ronda de contactes amb tots els grups vam mostrar el nostre interès en entrar a govern, la nostra única línia vermella era que no hi hagués Ciutadans».

Apunta que la composició del plenari —el PSC té set regidors, ERC i Junts tres cadascú, AMM-Vx+ amb dos i IMM i Cs amb un cadascú— podria permetre a Fran Morancho encarar el mandat sense majoria absoluta. «Sabem que poden governar en minoria i que no necessitarien ningú, i ens trobem aquesta proposta damunt la taula que és benvinguda». Actualment l'estan valorant, tant des d'ERC Mont-roig com amb tot l'equip de campanya per prendre una decisió.