Troben sa i estalvi Francisco Martínez, l'home desaparegut a Cambrils

L'home havia desaparegut des de diumenge a la tarda
Francisco Martínez és el cambrilenc que ha desaparegut en les darreres hores. | Cedida

 

ACTUALITZACIÓ 17/06/2019 18.00 hores

Després d'hores de recerca, Francisco Martínez ha aparegut sa i estalvi al municipi de Salou, segons ha informat la seva família a TarragonaDigital.com.

 

NOTÍCIA 17/06/2019 11.45 hores

Un home de mitjana edat i veí de Cambrils, de nom Francisco Martínez Zurita, està desaparegut des de la tarda d'aquest diumenge, dia 16 de juny, segons ha denunciat la seva família a TarragonaDigital.com. Martínez va marxar aquest diumenge al vespre i fa hores que no se'n sap res. Per aquesta raó, la seva família ha denunciat la seva desaparició a la Policia Local de Cambrils i ha posat en marxa diverses publicacions a les xarxes socials perquè tothom que l'hagi pogut veure avisi a la mateixa família o bé a les autoritats policials.

 

En el moment de la seva desaparició, Francisco Martínez duia uns pantalons texans curts i un polo blau marí amb ratlles blanques. La família demana que qualsevol persona que pugui tenir una pista sobre el lloc on es troba truqui al telèfon 645 410 129 o es posi en contacte amb la Policia Local de Cambrils.

 

El 94% de les desaparicions de 2018 es van resoldre abans d'un mes

 Els Mossos d'Esquadra van gestionar 4.447 desaparicions el 2018, una mitjana de 371 al mes, un 1% més que el 2017. El portaveu dels Mossos Albert Oliva va explicar en el balanç del passat mes de març que en el 94% dels casos les persones s'han localitzat abans d'un mes, un percentatge similar als anys anteriors. De les persones desaparegudes l'any passat el 34% van ser menors d'entre 13 i 17 anys, en el 60% dels casos dones, i un 6% van ser majors de 65 anys, el 70% homes.

 

A partir de l'anàlisi del 84% de les persones desaparegudes es constata que el 58% viuen amb la família, el 52% pateix algun tipus de malaltia mental i el 70%, 2.568 persones, ja havien desaparegut en alguna altra ocasió. En aquest moment hi ha cinc investigacions obertes en l'àmbit criminal de persones desaparegudes, les quals serien homicidis amb ocultació posterior de cadàver.

 

També et pot interessar