Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Guerra bruta al PSC a Cambrils: acusen el primer secretari de punxar la llum a casa seva

El socialista cambrilenc ha explicat que les acusacions són «falses i infundades» i que es basen en un expedient d'ENDESA de fa anys i del qual ell suposadament no n'era culpable
Garrido, el quart per la dreta, en una assemblea del PSC Cambrils | CambrilsDiari.cat

 

 

Les redaccions de diversos mitjans de comunicació van rebre aquesta setmana un correu electrònic anònim que alertava sobre una suposada denúncia per «estafa» contra Rafael Garrido, primer secretari del PSC Cambrils per haver punxat la llum a casa seva. El remitent, un «grup de veïns» del barri cambrilenc de Vilafortuny, explicava que Garrido, aparentment, feia anys que punxava la llum manera il·lícita per tal d’abastir d’energia elèctrica el seu habitatge.

 

Segons el correu, la presumpta denúncia interposada per aquests veïns havia fructificat i, «fa pocs dies», la companyia elèctrica ENDESA hauria «condemnat» Rafael Garrido a pagar un import superior als 5.000 euros.

 

Rafael Garrido assegura que tot plegat és fals

Garrido, després de ser contactat per TarragonaDigital, ha desmentit totalment aquestes informacions, tot explicant que són «falses i infundades» i ha afegit que estan basades en un episodi personal que va viure ara fa quatre anys, quan l’elèctrica ENDESA li va obrir un expedient.

 

El primer secretari dels socialistes cambrilencs ha manifestat que, en aquell moment, l’immoble del costat de casa seva estava ocupat de forma irregular i que els individus que hi vivien li havien punxat la llum a través del seu quadre de distribució elèctric, emplaçat al mur de la finca.

 

Més de 1.000 euros de multa

El frau elèctric, generat a partir de la fase situada a l’interior d’un recinte privat —la finca propietat de Garrido— va recaure sobre la figura del socialista, que va haver de pagar una factura d’uns 1.000 euros. Tot i les apel·lacions, Garrido ha explicat a TarragonaDigital que no va poder fer res per evitar pagar la penalització, ja que, a diferència d’una punxada a la via pública i en tractar-se d’un frau elèctric de portes endins, la responsabilitat recau sobre el contractant del servei.

 

ENDESA no pot difondre aquest tipus d'informació

ENDESA, per la seva part, no ha pogut donar cap mena d’informació respecte al cas, ja que tal com han explicat a TarragonaDigital, la llei de protecció de dades els impedeix brindar qualsevol informació relacionada amb clients, sancions i casos de frau elèctric. L’elèctrica, però, sí que ha volgut aclarir que l’empresa no «condemna», com expressava el correu electrònic anònim, sinó que en aquests casos emet una factura pel valor defraudat.

 

Les eleccions a l'horitzó i possible joc brut polític

Amb tot, Rafael Garrido ha lamentat aquest episodi i ha explicat que informacions com les que s’han fet circular com aquesta només volen «danyar i perjudicar» la seva imatge personal i política. Alhora, el socialista ha expressat que tot plegat podria tractar-se d’una «jugada desestabilitzadora de cara a les pròximes eleccions», en un moment delicat, crucial i quasi de precampanya. La guerra bruta, als partits de les nostres comarques, podria també estar a l’ordre del dia.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris