Pere Segura i Josep Forasté.

El govern de Vila-seca pacta amb Decidim els grans projectes del mandat

Els regidors republicans, tot i no entrar al govern, assumiran el lideratge d'alguna de les tasques

L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura (Junts) i el portaveu del grup municipal de Decidim Vila-seca —marca blanca d'ERC—, Josep Forasté, han acordat els principals projectes que caldrà incloure al pressupost de 2020, que per la seva envergadura, són al capdavall els puntals del mandat, segons han reconegut tots dos. 

«Els projectes van més enllà d'un sol exercici, ens agradaria treballar-los amb continuïtat», ha reconegut Forasté; mentre que l'alcalde Segura ha afirmat que «encara que Decidim no entri al govern, cal més gent per treballar per la ciutat i hem decidit que lideraran alguns dels projectes acordats».

Vila-seca Segura i Decidim acorden una quinzena de projectes

En una mostra, doncs, de total sintonia entre els dos grups, i sense que es materialitzi un acord de govern —l'integren Vila-seca Segura i el PSC—, Forasté i Segura han presentat una quinzena de projectes que es començaran a «encabir en el pressupost 2020, que ens agradaria portar al ple el mes que ve», en paraules de l'alcalde Segura.

Entre els acords hi ha la reforma de l'Estadi Municipal; la reorganització de l'àrea de Cultura; la implantació de l'esport a les escoles i la millora de l'ensenyament oral en anglès; la remunicipalització dels Serveis Socials;  la construcció d'un polilleuger; la implantació del transport públic; la millora de la platja de la Pineda; la dinamització del mercat; la creació d'una Oficina d'Atenció al Ciutadà i un Reglament de Participació Ciutadana i la recuperació, el maig de 2021, de la Fira de Música al Carrer.

Segura: «Obeïm el mandat ciutadà del 26-M»

Per a l'alcalde de la localitat, Pere Segura, l'acord amb Decidim és «un reflex del mosaic ideològic derivat de les urnes» i ha expressat obediència al mandat del 26-M: «cal construir ponts per fer avançar la ciutat». «Agraïm que les discrepàncies hagin derivat en propostes constructives i acords», ha dit l'alcalde, que no ha negat l'entesa amb els altres grups de l'oposició, Vila-seca en Comú i Ciutadans, però ha deixat clar que «amb l'acord amb Decidim hem marcat un camí, i els camins tenen un marge traçat».

Per la seva banda, Josep Forasté (Decidim) ha manifestat que «encara que la nostra assemblea hagi decidit no entrar al govern, des de l'oposició podem treballar i molt per Vila-seca». «Aquest no serà un acord que ens dedicarem a retreure al govern a cada ple, al contrari, serem els primers a arromangar-nos i treballar», ha explicat Forasté, que ha aplaudit especialment «la voluntat i capacitat de consens» de tots dos grups.