GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Comaigua ensenya 'El viatge de l'aigua' amb la instal·lació d'un circuit interactiu a Cambrils

Es tracta d'un espai divulgatiu instal·lat a la seu de Comaigua on es mostra tot el cicle de l'aigua des de la captació fins a la depuració i el retorn al medi

 

Captació, potabilització, distribució, consum, clavegueram, depuració i retorn al medi natural. Aquests són els set passos que configuren el cicle integral de l'aigua que consumim a les nostres llars. Un recorregut que ara es pot conèixer, de forma lúdica i interactiva, a través de l'espai 'El viatge de l'aigua' que ha inaugurat aquest dimecres, 25 de setembre, l'empresa mixta comarcal Comaigua a la seva seu de Cambrils.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«Vam detectar la necessitat de tenir una 'macromaqueta' per poder explicar d'una forma més didàctica tot el cicle de l'aigua», assegura en Quim Vicens, gerent de Comaigua. L'objectiu, segons ha apuntat, és «conscienciar tothom de fer un bon ús d'aquest recurs, que sense ell no podem existir». La instal·lació d'aquest espai serà fixa al jardí exterior de Comaigua, al Raval de Gràcia, 38. Es tracta d'un circuit educatiu amb set elements construïts en fusta i metall per on discorre l'aigua en les diferents fases. L'usuari pot seguir pas a pas el recorregut a través de panells informatius i botons que activen els circuits tancats d'aigua.

 

Visites guiades a escoles del Baix Camp i jornades de portes obertes

El circuit és totalment sostenible i en cada pas mostra el seu funcionament amb el retorn de la mateixa aigua. En les pròximes setmanes, Comaigua oferirà visites guiades de forma gratuïta a les escoles de la comarca, tot i que l'espai també està pensat per mostrar a la resta de la població en jornades especials de portes obertes. D'altra banda, aquest nou espai al jardí de Comaigua es completa amb dos punts de trobada batejats com 'El bosc del repòs' i 'El bosc reciclat'.

 

L'espai 'El viatge de l'aigua' es troba a la seu de Comaigua, al Raval de Gràcia 38, de Cambrils. | I. Alcalá

 

L'acte inaugural ha comptat amb diverses ponències al voltant del món de l'aigua i uns tallers de jardineria. Entre d'altres, la inauguració ha comptat amb la participació del popular meteoròleg Alfred Rodríguez Picó, que ha fet una ponència sobre sostenibilitat en el cicle de l'aigua.