Adif comença la instal·lació dels mòduls provisionals a l'estació de PortAventura

L'estació provisional s'aixecarà a l'avinguda Joan Fuster i hauria d'estar enllestida cap a l'abril
Durant les obres només es tallarà al trànsit un dels carrils de circulació de l'avinguda Joan Fuster, en direcció a Salou. | Ajuntament de Salou

Deu dies després de la posada en marxa de la variant del Corredor Mediterrani, Adif ha iniciat els treballs de construcció de l’estació provisional de tren al baixador de PortAventura, a Salou. L'equipament, que haurà de donar servei mentre no es construeixi l'estació definitiva, es farà a partir de mòduls prefabricats que s'instal·laran a l'avinguda de Joan Fuster, en els terrenys entre les andanes i la carretera.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Adif inverteix 435.000 euros i tres mesos en fer l'estació provisional

Segons ha informat l'Ajuntament de Saloula durada prevista de les obres és de tres mesos i l'edifici provisional pels viatgers podria estar enllestit a l'abril. De moment, cal recordar que els usuaris que agafen el tren a PortAventura només disposen d'una màquina de venda de bitllets i lavabos portàtils. La inversió que fa Adif per aixecar l'estació provisional és de 435.000 euros.

Un cop ha millorat la situació climatològica, aquest dijous 23 de gener diversos operaris han iniciat les tasques d’implantació de l’obra, amb el tancament de seguretat al perimetre d’actuació, que ocuparà una superfície total de 725 metres quadrats cedits pel consistori. Els mòduls prefabricats ocuparan 168 metres quadrats, 250 els accessos, rampes i escales i 307 més es destinaran a l’adequació de la part exterior.

L'estació provisional disposarà de vestíbul, lavabos, departament d’atenció al client, una àrea de personal i magatzem. Després de les tasques iniciades avui, serà el moment del moviment de terres, desbrossament i retirada de la capa vegetal de terra i la realització de les cates sobre el terreny.

La pròxima setmana s'iniciaran els fonaments i les obres de desguàs d'aigua

De cara a la setmana que ve es preveu que es comenci tota l’excavació per preparar el terraplenat i fer la cimentació de l’edifici, a base de mòduls prefabricats. Així mateix, la setmana vinent, juntament amb els fonaments, es construiran els serveis de desguàs de l’aigua. Després, les rampes i escales, i el pas final serà la instal·lació dels mòduls.

També et pot interessar...

"❗VILA-SECA: Traslladen els actes de la Festa Major per culpa del temporal" "❗Vila-seca vol tancar les químiques que no compleixin les mesures de seguretat"