Les obres de remodelació de la plaça Miramar de Mont-roig del Camp comencen la setmana que ve

L'empresa adjudicatària iniciarà dilluns el desmuntatge d'elements i la senyalització especial | Les obres, amb una inversió de 650.000 euros, duraran cinc mesos
Imatge virtual de com quedarà la plaça Miramar, a Mont-roig del Camp, després de la remodelació. | Ajuntament de Mont-roig del Camp

 

La transformació de la plaça Miramar de Mont-roig del Camp començarà la setmana vinent. Ajuntament, veïns i comerciants van prendre la decisió el passat mes d'abril d'endarrerir l'inici dels treballs a després de l'estiu. A partir de dilluns, l'empresa adjudicatària iniciarà els treballs previs i està previst que l'actuació estigui enllestida el pròxim mes de març. Cal recordar que aquesta remodelació es va acordar en un procés participatiu que es va dur a terme l'any 2017. La inversió prevista ronda els 650.000 euros.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El projecte preveu renovar completament aquesta plaça, prioritzar els vianants i dotar-la d'una nova centralitat dins del nucli de Mont-roig. D'aquesta manera, la nova plaça Miramar eliminarà les voreres i es construirà en plataforma única, com ja es va fer amb la remodelació del nucli antic. A més, se substituiran totes les instal·lacions, es traurà la font central i s'instal·larà un nou paviment, nou arbrat i nous elements de mobiliari urbà. L'espai comptarà també amb un parc de jocs infantils i un sorral, a més d’una font d’aigua potable.

 

D'altra banda, els desnivells se salvaran amb rampes i unes escales a manera de grades que afavoriran poder fer-hi espectacles i actes populars. L'objectiu és convertir aquesta plaça, que aglutina bona part del comerç local, en un punt de trobada per a l'esbarjo i un nou escenari per celebrar esdeveniments i festes. Més enllà de la plaça, dins del projecte entra també la remodelació dels carrers del Sol, de la Pobla d’en Taudell i un tram del carrer de Riba i Mestre. Pel que fa a l'aparcament, a pocs metres s’ha habilitat una nova zona de pàrquing amb capacitat per 70 places de cotxe i 30 de motos.

Imatge virtual de com quedarà la plaça de Miramar, a Mont-roig del Camp, després de la remodelació. | Ajuntament de Mont-roig del Camp

 

Talls de trànsit a partir de la primera setmana d'octubre

Els treballs s'iniciaran dilluns, 23 de setembre, amb el desmuntatge del mobiliari actual, la protecció dels arbres que es conservaran, així com la instal·lació dels serveis provisionals d’obra i la senyalització. La previsió és que fins a la primera setmana d’octubre no arribin les afectacions al trànsit. Concretament, es tallaran els carrers de Riba i Mestre (tram final) i del Sol. Serà llavors quan es posin en marxa les demolicions i enderrocs dels serveis actuals. En aquesta primera fase es contempla també la renovació de clavegueram i pluvials així com les instal·lacions d’aigua. A la segona fase es començarà a treballar amb els paviments i el darrer mes serà el moment dels acabats, el mobiliari i l’arbrat.

 

  

 

 

Per tal d'explicar el calendari d'obres que s'ha previst i les afectacions que tindrà a la zona, l'alcalde de Mont-roig, Fran Morancho, es reunirà el dilluns, 23 de setembre (20.30 hores), amb els veïns i comerciants de l'entorn de la plaça. La reunió se celebrarà al Centre Cultural a les 20.30 hores.