URGENT

⚠️ Xoc frontal amb ferits a la carretera C-12 a Garcia, a la Ribera d'Ebre

Quatre menors s'intoxiquen per inhalació de clor a la piscina municipal de Cambrils

Les joves, visiblement afectades, van haver d'interrompre el seu entrenament i van passar sis hores al CAP, en observació
Imatge de la piscina del Palau Municipal d'Esports de Cambrils | Cambrils Club Natació

 

Després d'un primer episodi, amb tos i diversos problemes de respiració, el passat dijous 4 d'octubre, quatre menors d'entre 13 i 15 anys van resultar intoxicades per la inhalació de clor mentre entrenaven natació a la piscina municipal de Cambrils.

 

L'afectació, provocada per l'aspiració d'aquesta substància fonamental en el manteniment de les piscines, va ocasionar en les noies problemes visibles, tot interrompent el seu entrenament de divendres, 5 d'octubre, i rebent assistència mèdica ben bé a la vora de l'aigua per part dels serveis mèdics del CAP Cambrils.

 

Sis hores en observació al CAP Cambrils

Les joves afectades, posteriorment, van passar sis hores en observació, als boxs del centre d'atenció primària cambrilenc i, a hores d'ara, es troben en bon estat de salut. Tot i això, ahir dimecres, 10 d'octubre, tres de les quatre menors encara no havien pogut assistir a l'institut.

 

Des de l'Assemblea Cambrils, i en nom de les famílies, s'han fet ressò d'aquest incident i han explicat a TarragonaDigital la preocupació i el descontentament arran d'uns fets que, sostenen, podrien derivar d'un problema històric i endèmic de ventilació de la instal·lació.

 

Les famílies, concretament, s'han mostrat dolgudes amb el regidor d'Esports, Josep M. Vallès Recasens que, diuen, encara no els ha rebut ni els ha donat cap mena d'explicació.

 

L'anàlisi de l'aigua de la piscina municipal, correcta

Segons fonts de l'Assemblea Cambrils, a causa d'aquests fets la piscina municipal va estar a punt de ser clausurada durant el cap de setmana tot i que, després de diverses anàlisis i inspeccions tècniques, que no van mostrar cap anomalia, va seguir oberta i s'hi van celebrar diverses competicions i activitats.

 

Les famílies estudien emprendre accions legals

L'Assemblea i la família de les víctimes demanen mesures urgents per tal d'arreglar la ventilació de l'equipament i, alhora, rebre l'atenció diligent i efectiva per part de l'Ajuntament de Cambrils. Arran d'una qüestió que consideren fonamental, ja que pot afectar la salut d'un gran nombre d'usuaris i treballadors municipals, les persones afectades estan estudiant emprendre la via judicial, tot i que encara no ho tenen decidit.

 

Per la seva part, segons informa l'Assemblea Cambrils, la Policia Local de Cambrils també està fent un seguiment del cas.

 

L'Ajuntament insisteix que els nivells de clor de l'aigua són adequats, tot i que es poden millorar

Des de l'ajuntament cambrilenc sostenen que es tracta d'un fet puntual que ha afectat uns usuaris determinats, en aquest cas, nedadors i nedadores del Cambrils Club Natació que passen moltes hores a la piscina. Tanmateix, i arran de les diverses queixes rebudes, el consistori afirma que està treballant en la millora de les instal·lacions, per tal d'evitar qualsevol problema de salut.

 

L'Ajuntament, que reitera que no hi ha hagut cap cas d'intoxicació entre abonats o usuaris de l'Escola de Natació, és conscient del desgast i l'antiguitat de l'equipament municipal, i ha insistit que els paràmetres de mesura de l'estat i la qualitat de l'aigua estan dins dels nivells adequats i permesos, tot i que es poden millorar.

 

El regidor d'Esports, al corrent de la situació, espera poder atendre les famílies al més aviat possible.