MINUT A MINUT

🔴Nova manifestació improvitzada al centre de Tarragona

ÚLTIMA HORA

❗ Convoquen una vaga general per al pròxim divendres, 18 d'octubre

Les Jornades de la Galera, tret de sortida al calendari gastronòmic de Cambrils 2019

Fins al mes de desembre, el municipi viurà un total de nou cites culinàries dedicades a diversos productes de proximitat
Els diversos organitzadors i col·laboradors de l'agenda gastronòmica de Cambrils, durant la presentació del calendari | Ajuntament de Cambrils

 

 

El divendres 1 de febrer marcarà l’inici de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils, al Baix Camp, una iniciativa gastronòmica que s’allargarà fins al 24 de febrer i que, al mateix temps, donarà el tret de sortida a un total de nou campanyes culinàries dedicades a diversos productes de proximitat. L’agenda gastronòmica del 2019 seguirà amb d'altres aliments i begudes estrella, com la carxofa, els fideus rossos, el vermut, les tapes, el calamar, el vi, l’oli nou i el romesco.

 

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, i la regidora de Promoció Econòmica, Ana López, han presentat avui dilluns, 28 de gener, el calendari promocional i les primeres jornades de l’any, acompanyades del vicepresident segon de la Confraria de Pescadors, Josep Lluís Pastó; el president de la Cooperativa Agrícola, Pau Serra; el representant de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, Eduard Martí; el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, Jordi Jardí, i la representant de l’associació Xarxa del Port, Marta Borràs.

 

 

La gastronomia de Cambrils, al món

El calendari gastronòmic d’enguany a Cambrils ja pot trobar-se als restaurants participants i a l’oficina de Turisme i, a més, es repartirà a totes les fires on hi hagi presència del municipi, han apuntat des de l’Ajuntament. Alhora, aquest element promocional es farà arribar també a les vint oficines espanyoles de turisme arreu d’Europa i als dotze Centres de Promoció Turística de Catalunya que hi ha a diferents capitals europees, d’Àsia i Amèrica.

 

El calendari de les cites gastronòmiques cambrilenques «permet fer arribar la informació a diferents públics», tot esdevenint «una eina més per seguir treballant en la desestacionalització del turisme i reforçar el posicionament de Cambrils com a capital gastronòmica», han explicat fonts municipals.

 

 

Nou cites culinàries fruit de la col·laboració i l'entesa

Les nou jornades que recull el calendari són fruit de la col·laboració pública i privada, entre l’Ajuntament de Cambrils, els restauradors i els productors «per promocionar l’excel·lència de l’oferta gastronòmica des d’un punt de vista integral, incloent-hi el sector primari i el sector dels serveis».

 

 

De l'1 de febrer al 8 de desembre, temps de gaudi

De l’1 al 24 de febrer, Cambrils viurà les quinzenes Jornades de la Galera i, tot seguit, el municipi rebrà el setè Encarxofa’t, del 8 al 24 de març. Al maig, serà el torn de les setenes Jornades dels Fideus Rossos, entre el 3 i el 19 de març, i el 17 de maig arrencarà el segon Vermouting Cambrils, fins al dia 2 de juny. La vuitena edició del Cambrils Mar de Tapes aterrarà al municipi el 7 de juny, fins al dia 16, i les cinquenes Jornades del Calamar no arribaran a Cambrils fins a la tardor, entre el 27 de setembre i el 13 d’octubre.

 

L’11 d’octubre, Cambrils encetarà la 10a Mostra del Vi i la Gastronomia ‘Cambrils Entrada al país del Vi’, i el 25 d’octubre serà el torn de les sisenes Jornades de l’Oli Nou. El 2019 gastronòmic posarà punt final amb les setenes Jornades del Romesco, que se celebraran a Cambrils entre el 22 de novembre i el 8 de desembre.

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris