Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Ferida una dona de 85 anys després de patir un robatori amb violència a Tarragona

Les Jornades de la Galera, tret de sortida al calendari gastronòmic de Cambrils 2019

Fins al mes de desembre, el municipi viurà un total de nou cites culinàries dedicades a diversos productes de proximitat
Els diversos organitzadors i col·laboradors de l'agenda gastronòmica de Cambrils, durant la presentació del calendari | Ajuntament de Cambrils

 

 

El divendres 1 de febrer marcarà l’inici de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils, al Baix Camp, una iniciativa gastronòmica que s’allargarà fins al 24 de febrer i que, al mateix temps, donarà el tret de sortida a un total de nou campanyes culinàries dedicades a diversos productes de proximitat. L’agenda gastronòmica del 2019 seguirà amb d'altres aliments i begudes estrella, com la carxofa, els fideus rossos, el vermut, les tapes, el calamar, el vi, l’oli nou i el romesco.

 

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, i la regidora de Promoció Econòmica, Ana López, han presentat avui dilluns, 28 de gener, el calendari promocional i les primeres jornades de l’any, acompanyades del vicepresident segon de la Confraria de Pescadors, Josep Lluís Pastó; el president de la Cooperativa Agrícola, Pau Serra; el representant de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, Eduard Martí; el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, Jordi Jardí, i la representant de l’associació Xarxa del Port, Marta Borràs.

 

 

La gastronomia de Cambrils, al món

El calendari gastronòmic d’enguany a Cambrils ja pot trobar-se als restaurants participants i a l’oficina de Turisme i, a més, es repartirà a totes les fires on hi hagi presència del municipi, han apuntat des de l’Ajuntament. Alhora, aquest element promocional es farà arribar també a les vint oficines espanyoles de turisme arreu d’Europa i als dotze Centres de Promoció Turística de Catalunya que hi ha a diferents capitals europees, d’Àsia i Amèrica.

 

El calendari de les cites gastronòmiques cambrilenques «permet fer arribar la informació a diferents públics», tot esdevenint «una eina més per seguir treballant en la desestacionalització del turisme i reforçar el posicionament de Cambrils com a capital gastronòmica», han explicat fonts municipals.

 

 

Nou cites culinàries fruit de la col·laboració i l'entesa

Les nou jornades que recull el calendari són fruit de la col·laboració pública i privada, entre l’Ajuntament de Cambrils, els restauradors i els productors «per promocionar l’excel·lència de l’oferta gastronòmica des d’un punt de vista integral, incloent-hi el sector primari i el sector dels serveis».

 

 

De l'1 de febrer al 8 de desembre, temps de gaudi

De l’1 al 24 de febrer, Cambrils viurà les quinzenes Jornades de la Galera i, tot seguit, el municipi rebrà el setè Encarxofa’t, del 8 al 24 de març. Al maig, serà el torn de les setenes Jornades dels Fideus Rossos, entre el 3 i el 19 de març, i el 17 de maig arrencarà el segon Vermouting Cambrils, fins al dia 2 de juny. La vuitena edició del Cambrils Mar de Tapes aterrarà al municipi el 7 de juny, fins al dia 16, i les cinquenes Jornades del Calamar no arribaran a Cambrils fins a la tardor, entre el 27 de setembre i el 13 d’octubre.

 

L’11 d’octubre, Cambrils encetarà la 10a Mostra del Vi i la Gastronomia ‘Cambrils Entrada al país del Vi’, i el 25 d’octubre serà el torn de les sisenes Jornades de l’Oli Nou. El 2019 gastronòmic posarà punt final amb les setenes Jornades del Romesco, que se celebraran a Cambrils entre el 22 de novembre i el 8 de desembre.

 

Comentaris