GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El jutge arxiva provisionalment la querella contra la Guàrdia Civil per les càrregues de l'1-O a Mont-roig

Considera que no hi ha indicis d'infracció penal
Votants vigilats per la Guàrdia Civil, a Mont-roig del Camp | Miquel Anguera

 

 

El Jutjat d'Instrucció número 1 de Reus ha arxivat provisionalment la querella de l'Associació d'Advocats Voluntaris contra la Guàrdia Civil per les càrregues de l'1-O a Mont-roig del Camp (Baix Camp), segons ha informat aquesta entitat. La resolució, explica l'associació, entén que, un cop practicades les diligències que ha considerat pertinents ha decidit arxivar el cas perquè considera que no hi ha indicis d'infracció penal.

 

Entén que l'actuació del cos policial s'empara en la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del 27 de setembre del 2017, que no va ser desproporcionada i que, en tot cas, les lesions als votants serien delictes lleus que no es podrien resoldre per no haver quedat acreditada la identitat dels agressors.

 

 

 

Advocats Voluntaris lamenta la decisió

L'associació d'advocats lamenta que, en canvi, la resolució judicial no esmenta que aquella mateixa interlocutòria del TSJC indicava que les actuacions policials no podien alterar la convivència ciutadana. «Les circumstàncies per analitzar la proporcionalitat o no de l'actuació policial haurien d'haver estat valorades sota aquest paràmetre imprescindible», opina l'entitat.

 

Finalment, l'associació afirma que creu «fermament» que la decisió no és ajustada a dret i que, per aquest motiu, té la intenció d'interposar els corresponents recursos.

 

 

També et pot interessar