ÚLTIMA HORA

Els dos possibles casos de coronavirus al Baix Penedès donen negatiu

La 'Mar de Tapes' de Cambrils es prepara amb quatre xefs i un jurat d'experts

La ruta de tapes tindrà lloc del 7 al 16 de juny al municipi de la Costa Daurada
Els participants del 'Mar de Tapes' s'han sotmès a una valoració professional   | Cedida

 

Cambrils es prepara per acollir una nova edició de la ruta de la tapa 'Mar de Tapes', organitzada pel Patronat Municipal de Turisme, el gremi de restaurants i tenint com a patrocinador oficial a Estrella Damm. Enguany, ha apostat per primar per la qualitat de les tapes servides i pel conjunt gastronòmic d'aquestes. Per aquest motiu, tots els establiments participants hauran de formar part d'un concurs previ. Aquest ha tingut lloc entre ahir i avui, dia 22 de maig, al Mercat Central del municipi, on les diverses tapes han estat presentades i posades a punt. 

 

Les jornades han comptat amb la presència de quatre xefs, els quals s'han encarregat d'assessorar les diverses propostes gastronòmiques presentades pels establiments participants. Ana Ruiz, del restaurant AQ; Leo Vidal, del Frida; Pep Cuerva, de Deliranto i Joan Llaberia, de L'Original Experiències Gastronòmiques, han sigut els encarregats de, juntament amb els establiments, aconseguir posicionar a les diverses tapes com a propostes qualitativament superiors.

 

Els quatre xefs assessors dels participants al 'Mar de Tapes'  | Cedida

 

Les propostes millorades han passat a ser valorades per un jurat professional i especialitzat que s'ha encarregat de validar de manera definitiva la participació dels mateixos a la ruta. Aquest es basa en els criteris de creativitat, originalitat, presentació, emplatat, gust, qualitat del producte i la relació de la mateixa amb la temàtica «tastets de mar i terra». Adrià Viladomat, assessor i estilista gastronòmic; Eva Hausmann, assessora, experta i crítica gastronòmica; i Lídia Adelantado, experta en gestió i coordinació d'esdeveniments gastronòmics, han sigut els encarregats de dur a terme dita validació.

 

Una ruta de tapes convertida en concurs

La principal finalitat d'aquesta acció és aconseguir realitzar una ruta de tapes amb una qualitat molt més  millorada, la qual aconsegueixi posicionar a la 'Mar de Tapes' com la millor de la demarcació. Per aquest motiu, el jurat d'experts nomenarà les tres millors propostes que se'ls hi presentin. Aquestes seran obsequiades amb un diploma acreditatiu i un uniforme especial creat i fet a mida per CSTY de Confecciones Oliva. 

 

Les tapes presentaran una qualitat superior a altres edicions   | Cedida

 

La 'Mar de Tapes' donarà el tret de sortida el 7 de juny, i s'allargarà fins al dia 16. Durant aquest temps podreu gaudir de totes les propostes que, durant aquests dos dies, s'han sotmès a una valoració gastronòmica professional. 36 establiments oferiran la seva tapa amb una canya pel preu de 3 euros. D'altra banda, quatre restaurants us permetran degustar el menú de tapes amb una cervesa Estrella Damm i preus diversos.