Masriudoms i l'Almadrava celebren aquesta setmana les seves festes majors

Els dos nuclis de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant celebren aquest cap de setmana les festes en honor a Sant Jaume
L'Almadrava i Masriudoms celebren aquest cap de setmana les festes majors en honor a Sant Jaume. | Cedida

 

Els nuclis de Masriudoms i de l'Almadrava, poblacions pertanyents a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, celebren com cada any aquesta darrera setmana de juliol les seves festes majors, ambdues en honor al mateix patró, Sant Jaume. Dues setmanes abans de l'inici de la Festa de Sant Roc a l'Hospitalet de l'Infant, els dos nuclis celebren les festes simultàniament, malgrat que Masriudoms ho fa durant dos dies més que l'Almadrava.

 

A Masriudoms, actes tradicionals i novetats

Precisament a Masriudoms, el programa de festes proposa més d'una vintena d'actes per a tots els públics entre els dies 24 i 28 de juliol. Alguns d'ells ja són considerats tradicionals, com ara l'encesa de traques d'inici de Festa Major, la cercavila i les sardanes, el sopar de germanor del divendres, el cinema a la fresca o el ball de nit, enguany a càrrec de l'orquestra Anònima. Altres en canvi, són una novetat en aquesta ocasió, com ara l'espectacle 'Imitant el teu poble' o el 'Correcases de la Capi', que juntament amb la resta de propostes com la nit de música amb el DJ Kiko o el teatre ompliran de vida i bon ambient el poble.

 

Masriudoms celebra la Festa Major de Sant Jaume entre els dies 24 i 28 de juliol. | Cedida

 

El castell de focs, el correbars i el correfoc, actes destacats a l'Almadrava

Al nucli costaner de l'Almadrava, situat dotze quilòmetres cap al sud de l'Hospitalet, a prop de la central nuclear de Vandellòs, la Festa Major de Sant Jaume se celebra entre el divendres 26 i el diumenge 28 de juliol. Una desena d'actes de tot tipus i oberts a tothom ompliran els carrers tant de veïns com de turistes. Entre els actes, destaquen els adreçats als infants, com són el taller de circ i bombolles de sabó, l'espectacle 'Bombollam', l'espectacle infantil, els inflables refrescants o la cercavila amb els capgrossos de Vandellòs.

 

Per altra banda, però, el programa també proposa actes tradicionals com el cant d'havaneres amenitzat amb rom cremat, la sardinada popular, el ball amb l'orquestra Rico Rico, el correbars acompanyat de la xaranga Tal com sona i el correfoc dels Diables de Vandellòs o el castell de focs artificials a la platja. A la pàgina web de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant podeu consultar el programa de la Festa Major de Masriudoms i de la Festa Major de l'Almadrava.