Aquest dissabte, arriba la XI Mostra d'Entitats de Cambrils

L'espai de referència de l'associacionisme al municipi posarà punt final a la Festa Major de la Mare de Déu del Camí
Imatge d'arxiu de la Mostra d'Entitats de Cambrils | Cedida
 

 

El pròxim dissabte, 15 de setembre, es durà a terme la XI Mostra d'Entitats de Cambrils al Parc del Pescador, on el municipi tornarà a demostrar la seva riquesa en teixit associatiu. En total, unes 55 entitats es donaran a conèixer i mostraran els seus projectes dins del marc de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí a la qual, l'acte, posarà punt final.

 

La mostra es realitzarà a la tarda, entre les 17.00 i les 21.30 hores, i les entitats estaran repartides en diferents carpes per tot el Parc del Pescador, situat a la plaça de la Creu de la Missió de Cambrils. Per la seva part, la inauguració oficial es durà a terme una mica més tard de l'hora inicial, concretament, a les 17.30 hores.

 

Ampli programa d'activitats

Aquesta onzena edició de la Mostra d'Entitats cambrilenques està formada per un ampli ventall d'activitats que es repartiran per diferents zones del parc. Entre d'altres, es podrà gaudir de demostracions de dansa i esportives, xerrades, circ, espectacles infantils, balls, tallers i, fins i tot, una exposició de motos.

 

D'una banda, hi haurà l'escenari gran, on tindrà lloc la inauguració que anirà a càrrec dels timbalers Cop de Cap de  Cambrils i, més tard, s'hi realitzarà 'Vital Esport', una demostració d'activitats esportives, a més d'una mostra de dansa terapèutica feta per l'Associació Dones Amunt. De l'altra, a la pèrgola del parc es podrà acudir a la xerrada 'Viure i conviure amb el Trastorn Bipolar', i gaudir d'un espectacle infantil, 'Una paradeta particular', i de circ per a tothom.

 

A més, es duran a terme demostracions de balls i danses tradicionals de l'Índia a càrrec de l'Escola Bollywood, i l'Associació de Discapacitats i Minusvàlids de Tarragona mostrarà el seu ball 'Naixement del Món'. També hi haurà espectacles itinerants que ensenyaran com es ballen les sardanes i el country, i es podrà muntar en poni i passejar-hi una mica gràcies al Club Hípic Tomàs Santiago.

 

Finalment, als estands de les entitats es podran realitzar diferents activitats, com ser petits investigadors per un dia, tunejar-se la gorra, fer una llibreta amb paper reciclat i gaudir d'una exposició de motos, o de la mostra fotogràfica 'Paisatges amb el Cor', a càrrec del Banc del Temps de Cambrils. A més, també es podrà viure la natura amb el GEPEC i participar del '1.000 pinxos contra la leucèmia'.

 

Imatge del Parc del Pescador de Cambrils | Tarragona Digital

 

Una forma de col·laborar

Les associacions tenen com a objectiu donar a conèixer els projectes que duen a terme durant tot l'any i, en aquesta mostra, aprofiten per relacionar-se amb altres entitats i descobrir noves col·laboracions. 

 

Segons Ana López, regidora de Participació, la Mostra d'Entitats «és una acció important de visibilització, un esdeveniment d'un dia on es posa de manifest que darrere hi ha uns serveis continus que ofereixen recursos a les entitats i el desplegament d'un pla de dinamització associatiu que es treballa al llarg de tot l'any».