Localitzen un nou niu de tortugues babaues a Cambrils

S'han pogut comptar fins a 15 tortugues babaues a la platja de l'Ardiaca, a Cambrils
Primer pla d'una de les cries de tortuga babaua a la platja de l'Ardiaca, a Cambrils | Policia Local de Cambrils

 

Nou naixement de tortugues babaues a la platja de Cambrils. Aquest dimarts al matí, 25 de setembre, un veí del municipi que passejava per la platja de l'Ardiaca s'ha trobat amb cries de tortuga babaua que es dirigien al mar. El banyista s'ha aproximat a l'hotel més pròxim per tal que es donés l'avís a les autoritats pertinents.

 

D'aquesta manera, la Policia Local i els Agents Rurals s'han personat a la platja i han acordonat la zona del niu, per tal que les cries de tortuga tinguessin via lliure fins al mar. Fins al moment se n'han albirat quinze, i a diferència de la troballa del 16 de setembre, aquest cop els experts de la Fundació per a la Conservació i Rescat d'Animals Marins (CRAM) obriran directament el niu per garantir la supervivència del màxim nombre de tortugues possible.

 

Segons els experts, aquest niu és gairebé amb tota seguretat, obra de la mateixa tortuga babaua que va pondre els ous a la platja de Vilafortuny; ja que sovint aquesta espècie fa més d'una posta en platges properes en diversos períodes curts de temps.

 

 

Segon episodi de nidificació a Cambrils, quart a Catalunya

La troballa d'aquest matí ha suposat el segon naixement de tortugues babaues a Cambrils en menys de 15 dies. El passat 16 de setembre, una veïna de Cambrils que passejava per la platja de Vilafortuny va alertar als Agents Rurals, en trobar-se amb cries de tortuga que es dirigien al mar. En les primeres hores es va deixar que les tortugues s'obrissin camí per elles mateixes per sortir del niu; però finalment el CRAM va decidir obrir-lo per tal de facilitar el naixement de les tortugues que no havien pogut sortir a causa de la compactació de la sorra.

 

Per altra banda, enguany s'han pogut veure episodis de nidificació a les platges de Premià de Mar, a l'agost, i a la platja de Mataró, on a principis de juny es va poder veure una tortuga babaua de grans dimensions ponent més d'un centenar d'ous.

 

En els últims anys s'han incrementat les nidificacions de tortugues a les platges catalanes; un fet que es creu, pot ser degut a causa d'una onada migratòria de població atlàntica, o dels efectes del canvi climàtic, que han provocat que els animals del mediterrani es desplacin cap al nord.

 

 

Imatge de les tortugues babaues que van néixer a la platja de Vilafortuny. | Agents Rurals