Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Cursos, tallers i visites en una nova temporada del programa «Salou Actiu»

Aquesta nova edició d'hivern acollirà cursos, tallers i activitats de tot tipus
Imatge d'arxiu de les lletres de Salou. | cedida

 

Una vegada més, la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Salou i l'Antena del Coneixement de la URV al municipi presenten una nova edició del programa «Salou Actiu». La programació pretén compartir coneixements en diferents àmbits i oferir formació en camps de tot tipus a través de cursos, tallers, xerrades i activitats diverses.

 

D'aquesta manera, en aquesta edició d'hivern es poden trobar una gran varietat de tallers com la biodansa, els balls de saló, sardanes, fotografia creativa, un taller de memòria per a la gent gran, entre d'altres. Destaca també el taller d'astronomia a càrrec del departament d'Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica i de Psicologia de la URV, que permetrà al públic a partir de 12 anys, conèixer les nocions bàsiques de l'Univers, les galàxies, les estrelles, els forats negres, etc.

 

Ponències, visites i excursions plenes de coneixement

D'altra banda, la programació inclou diverses visites guiades aptes per a tots els públics que permetran descobrir millor el territori. Destaquen la visita al Coll de Balaguer, que portarà als visitants a trepitjar les trinxeres de la Guerra Civil, la visita a Tarragona, en la qual se cercarà l'empremta oculta que el Modernisme va deixar a la ciutat, la visita guiada pels espais de la Guerra Civil a Cambrils, o la visita al mateix Salou, que a càrrec de l'historiador Pedro Otiña recorrerà els fets més rellevants de la seva història a través dels seus carrers i edificis.

 

Per als més intel·lectuals o els afamats de coneixement, el 'Salou Actiu' d'hivern portarà tres conferències de diferents temàtiques, que en l'àmbit del Dret, la Història i l'Arquitectura, portaran ponències sobre la legislació del mar, la pirateria i els corsaris a Salou i la Tarragona modernista.

 

Finalment, el cicle oferirà també diverses sessions d'introducció a la llengua catalana, perquè els nouvinguts i immigrants tinguin l'oportunitat d'aprendre vocabulari i expressions bàsiques que els permetin conviure adequadament amb les seves veïnes i veïns.

 

En aquest context, la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, ha recalcat la voluntat «d'apropar aquestes noves propostes lúdiques, i formatives que atenen a les inquietuds que ens han fet arribar els salouencs i que es recullen en aquest nou programa del Salou Actiu Hivern».

 

Inscripcions obertes a partir del 8 d'octubre

El pròxim dilluns 8 d'octubre, i fins dimecres 10, ambdós inclosos, s'obrirà la inscripció exclusiva per a les persones empadronades a Salou; mentre que a partir del dijous 11 d'octubre s'obrirà també per a la resta de persones interessades, i seguiran obertes fins que no quedin places vacants.

 

Les inscripcions es podran fer de dilluns a divendres de deu del matí a dues del migdia al departament de Cultura de l'Ajuntament de Salou i serà necessari portar una fotocòpia del DNI i el corresponent full d'inscripció degudament omplert.

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris