Últim pas abans d'engegar el Corredor: Adif enllaçarà la variant amb les vies actuals aquest cap de setmana

Els treballs implicaran tallar el trànsit de trens entre l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet de l'Infant

Després de més de 20 anys d'obres, el pròxim dilluns, 13 de gener, es posarà en marxa la variant de Vandellòs del Corredor Mediterrani. Una infraestructura de 64 km de longitud i una inversió de 700 milions d'euros que Adif culminarà aquest cap de setmana amb les obres per entroncar les vies actuals amb les noves de doble ample.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Talls en el trànsit ferroviari des de divendres, a les 19 hores, fins dilluns al matí

Aquests treballs començaran aquest divendres 10 de gener, a les 19 hores, i s'acabaran a primera hora del dilluns. Durant les obres, Adif tallarà el trànsit ferroviari entre l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet de l'Infant pel costat sud i l'actual estació de PortAventura pel costat nord. Per aquest motiu, Renfe engegarà un pla especial per transportar els seus viatgers per carretera.

 

Les obres d'aquest cap de setmana consistiran en l'enllaç de la nova variant amb les vies generals existents. Això es farà desmuntant la via única actual i duplicant-la fins a enllaçar amb les vies del Corredor que ja estan muntades a ambdós costats de la via. Concretament, es treballarà en el muntatge de via i catenària en quatre zones d'enllaç en un tram d'aproximadament 3 quilòmetres.

 

 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Així mateix, mentre estigui tallat el pas de trens està previst dur a terme altres actuacions per adaptar la potència elèctrica de la línia i la senyalística. Un cop finalitzades aquestes tasques, es preveu el pas d'un tren auscultador d'Adif per a la comprovació de l'estat de la via i la catenària.

 

Via lliure per eliminar l'actual traçat de la costa fins a PortAventura

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries recorda que l'entrada en funcionament de la variant de Vandellòs suposarà l'eliminació de l'actual traçat en via única que passa per la zona costanera des de l'Hospitalet de l'Infant fins a PortAventura. Defensa, a més, que això implicarà «beneficis de seguretat i permeabilitat del ferrocarril per als municipis i els seus ciutadans, ja que, entre altres avantatges, se suprimiran 11 passos a nivell».

 

Cal recordar que la variant s'ha construït en doble via en ample ibèric fins als canviadors d'ample de la Boella i, des d'allà, en ample estàndard fins a l'Estació del Camp de Tarragona. D'aquesta forma, es connecta el Corredor Mediterrani amb la Línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-França per l'estació del Camp, i amb la d'ample convencional Reus-Tarragona a través del Nus de Vila-seca.