ALERTA

Detingut a Tarragona per intentar atropellar manifestants i un policia

MINUT A MINUT

Uns 50 manifestants tallen el trànsit a la plaça de la Imperial Tàrraco de Tarragona

Canvien la barana del pont de la riera d'Alforja a Cambrils

El passat dimarts es van començar les tasques de substitució
Comencen a substituir la barana del pont de la riera d'Alforja, a Cambrils | Google Maps

 

 

El nou pont sobre la riera d'Alforja a Cambrils, és a dir, l'antiga N-340, tindrà baranes noves després de començar les tasques de substitució aquest passat dimarts, 29 de gener. En aquest sentit, la barana, que ha generat diverses controvèrsies des de l'obertura del pont el passat estiu, serà substituïda per una similar a les que hi ha en les altres vies que creuen la riera.

 

La barana dificultava la visió als conductors

El nou pont que creua la riera d'Alforja va obrir-se al trànsit el passat 6 de juliol. Ràpidament, els conductors que circulaven per aquesta zona van detectar que la barana dificultava la visió dels vehicles que passaven pel pont, motiu pel qual en van demanar la retirada per la seva perillositat. Un fet que es va reiterar a finals de juliol per part de diversos grups municipals.

 

Després de moltes queixes ciutadanes, el govern municipal va prometre que la barana se substituiria aviat; i el mateix regidor de Serveis, Antonio Laguna, reconeixia que durant uns metres es perdia la visió de la circulació al pont per culpa de la barana.

 

Al plenari de finals d'octubre, Laguna, responia la moció preguntada per l'Assemblea de Cambrils, i anunciava que la nova barana ja estava encomanada. No obstant això, cambrilenques i cambrilencs han hagut d'esperar fins aquest 2019, i aquest passat dimarts 29 de gener, es va procedir a desmuntar la part nord de la barana.

 

 

 

La polèmica de la barana 'escalable'

Més enllà del canvi necessari per a la manca de visibilitat, l'assumpte de la barana va causar controvèrsia entre veïnes i veïns. En un primer moment l'Ajuntament va justificar la tipologia de la nova barana afirmant que no podia ser 'escalable', per una qüestió de seguretat dels vianants, un fet que hauria tingut certa lògica malgrat l'error de la nova barana, si no fos que el passat mes de desembre es va obrir a la circulació el nou pont del barranc del Regueral, el qual constava d'una nova barana 'escalable'.

 

Tot plegat una incongruència que veurà el seu darrer capítol amb la instal·lació de la nova barana, a l'espera que aquest cop la tipologia escollida asseguri el pas tant de vehicles com de vianants.

 

Et pot interessar:

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris