Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Un detingut per tràfic de drogues al barri de Bonavista, a Tarragona

ALERTA

Els Mossos d'Esquadra detenen dues persones a Vila-rodona per tràfic de drogues

L'ocupa Jorge Fernández irromp al ple de Cambrils a crits

L'activista havia fet una vaga de fam davant de l'Ajuntament de Cambrils

 

 

El ple de l'Ajuntament de Cambrils d'avui, 28 de setembre, ha estat protagonitzat per uns moments de tensió a la sala quan l'activista Jorge Fernández ha irromput el transcurs del ple municipal a crits. Jorge Fernández, que havia ocupat l'edifici de la Residència Montemar i que estava fent una vaga de fam a les portes de l'Ajuntament, ha començat a escridassar als polítics que havien assistit al ple acusant-los de «corruptes» i «pocavergonyes».

 

Crits al ple de l'ocupa Jorge Fernández

Els fets han començat en el moment que al ple de l'Ajuntament de Cambrils s'estava debatent l'opció de situar una oficina d'atenció al ciutadà a la zona de Vilafortuny. L'ocupa Jorge Fernández, que es trobava a la sala, ha començat a escridassar al personal tot fent acusacions. A més, ha fet referència al desnonament d'aquesta setmana dels habitatges a tres famílies al barri de Llevant de Cambrils.

 

El ple de Cambrils del passat 25 de maig. | Oleguer Domènech.

 

Encara que l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha demanat que l'ocupa desallotgés la sala per no crear més conflicte, ha sigut la policia local qui l'han acompanyat fora de les instal·lacions del plenari.

 

El regidor no adscrit Santi Gámez s'hi ha enfrontat

Abans, però ha succeït un dels moments amb més tensió quan el regidor no adscrit, Santi Gámez, s'ha enfrontat a l'activista Jorge Fernández cridant-lo amb paraules com «pocavergonya». 

 

Jorge Fernández havia iniciat una vaga de fam a les portes de l'ajuntament, ja que el procés del seu empadronament al municipi s'estava duent a terme d'una manera molt lenta, per aquest motiu acusava l'Ajuntament de Cambrils de ser ells els culpables. L'activista es trobava ocupant l'antiga residència Montemar, on volien netejar l'espai per fer-ne un projecte social i volia empadronar-se en aquest edifici, el qual porta tancat des de 2012 i tapiat l'any 2014.

 

Així doncs, un dels motius principals de la dificultat de l'empadronament era aquest, ja que estava ocupant il·legalment un edifici tancat, però declara que d'aquesta manera s'estaven prenent els seus drets fonamentals, com no poder votar o no disposar de metge de capçalera.

 

El ple ha seguit per aprovar les Ordenances Fiscals 2019

A banda dels moments de tensió, el ple ha seguit en normalitat amb els següents punts del dia, on s'han aprovat les ordenances fiscals del 2019. Les principals novetats aprovades en el ple municipal han estat les noves mesures de tarifació social que permetran la reducció de certs preus públics. Tanmateix, s'ha acordat que alguns serveis socials siguin gratuïts. Un exemple, ja complet són els sistemes de bonificació de les llars d'infants municipals de Cambrils que efectuen en funció de les rendes.

 

D'altra banda, l'Ajuntament de Cambrils assumirà la diferència en l'increment econòmic del servei d'escombraries perquè no se'n facin càrrec els contribuents del municipi. A més, s'han adoptat unes mesures que permetran als habitants tenir facilitats en el moment de pagar els tributs. 

 

Aquestes mesures van destinades a tota la població cambrilenca, però sobretot va destinada a aquells col·lectius més vulnerables i a les famílies amb l'objectiu de posar en pràctica una política econòmica més equitativa. 

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris