Salven una nena de 8 anys després d'ofegar-se a la platja de la Pineda

La menor ha estat evacuada a l'Hospital Sant Joan de Déu
Imatge dels equips mèdics atenent la menor. | Anna Luque

 

Una nena de vuit anys s'ha ofegat aquesta tarda a la Platja de la Pineda de Vila-seca. El Sistema d'Emergències Mèdiques ha rebut l'avís a un quart de set de la tarda i immediatament s'han activat els protocols. D'aquesta manera, han enviat dues unitats mèdiques i un helicòpter a la platja per atendre la menor.

 

Durant una mitja hora, els equips mèdics han realitzat maniobres de reanimació a la víctima de l'ofegament, que mostrava una respiració alterada. Aquests treballs s'han realitzat en un primer moment sobre la mateixa sorra de la platja, per estabilitzar-la, però posteriorment han continuat a l'ambulància.

La nena ha sigut traslladada a l'Hospital Sant Joan de Déu

A la zona on atenien la nena, ràpidament s'hi han congregat desenes de banyistes, que han observat el succés. L'helicòpter ha arribat als volts de tres quarts de set. En un primer moment semblava que traslladarien la nena en l'ambulància però finalment ha estat traslladada en helicòpter a l'Hospital Sant Joan de Déu, on estan li estan realitzant el seguiment mèdic i el tractament pertinent. L'estat de la nena és greu però la seva vida no corre perill.

 

Al lloc dels fets, a més, s'hi han desplaçat agents de la Policia Local de Vila-seca, a més del Sistema d'Emergències Mèdiques.

 

L'helicòpter del SEM ha traslladat la nena a l'Hospital Sant Joan de Déu. | Anna Luque

 

Mor ofegat un home a l'Hospitalet de l'Infant

Fa unes setmanes, les platges de la Costa Daurada van viure un altre succés on els serveis mèdics van haver d'actuar. En aquella ocasió, però, va perdre la vida un home de 77 anys que va patir un infart a la platja de l'Arenal de l'Hospitalet de l'Infant. Els socorristes, que estaven a la platja tot i que encara no estaven de servei, van treure l'home de l'aigua immediatament i van iniciar les maniobres de reanimació cardiopulmonar.

 

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra van acudir al lloc dels fets  i el SEM hi va desplaçar dues ambulàncies i un helicòpter. El personal sanitari, però, no van poder fer res per salvar-li la vida. Com va confirmar Protecció Civil, l'estat de la mar era apte per al bany. Al moment dels fets onejava bandera verda a la platja de l'Arenal.