L'oposició reclama un debat sobre l'estat de Cambrils

Es vol avaluar tot allò que s'ha fet durant el mandat, a més d'instaurar aquest debat per analitzar el moment polític del municipi al plenari
Els grups de l'oposició volen debatre al ple l'estat de Cambrils | Cedida

Els grups municipals que formen l'oposició de l'Ajuntament de Cambrils han sol·licitat realitzar un debat sobre l'estat del municipi de la Costa Daurada. Després de la proposta realitzada per l'Assemblea de Cambrils, tots s'han unit per avaluar en un plenari monogràfic aquests anys de govern. A més, és una petició, en què, donen l'oportunitat a l'alcaldessa, Camí Mendoza, per impulsar aquest ple i, així, instaurar-lo dins els plens municipals, com s'està fent en diversos Ajuntaments, per realitzar una avaluació del mandat.

 

A debat l'estat del municipi de Cambrils

L'Assemblea de Cambrils, Ciutadans, Partit Popular, Nou Moviment Ciutadà i els regidors no adscrits de Cambrils, han acordat presentar una petició per celebrar un ple monogràfic destinat a tractar sobre l'estat del municipi, ja que, els cambrilencs mereixen tenir una visió general i plural de la situació política del municipi.

 

L'oposició qüestiona totes les àrees del govern i per aquest motiu han realitzat aquesta sol·licitud. Tanmateix, el portaveu de Ciutadans, Imanol Rico, ha explicat que «hi ha moltes coses que estiguin paralitzades, triguen molt a fer-se i fa temps que en reclamem l'agilització». Tot i no voler destacar una cosa en concret, un dels fets més criticats des de l'oposició és «l'estat de carrers i voreres, ja que hi ha molta brutícia, a més d'estar en mal estat». Punt amb el qual també coincideix el portaveu del PP, David Chatelain, el qual destaca que «es va fer un nou contracte de neteges i els carrers estan malament i alguns dels barris estan deixats».

 

Tanmateix, el membre del PP cambrilenc explica que «és el moment adequat per fer-ho», ja que després de més de tres anys de mandat, «s'ha de saber que s'ha fet i deixat de fer a Cambrils». Un punt de vista que volen que sigui vist pels habitants del municipi i, així, tenir les pertinents explicacions d'aquests anys de mandat de Camí Mendoza.

David Chatelain (esquerra) i Imanol Rico (dreta) són dos dels portaveus de l'oposició adscrits a aquesta proposta de debat | TarragonaDigital.com

 

«Cambrils té problemes d'una ciutat mitjana»

Després de tardar gairebé un any a pactar el Pla de Mandat Local, segons expliquen els portaveus dels dos grups municipals, hi ha coses que no s'han fet. «Els regidors han de contestar el que se li pregunti en respecte de la seva àrea de treball», explica el portaveu de Ciutadans. Així doncs, s'analitzarà cada àrea del govern i en què s'ha destinat la partida corresponent després de tres anys i mig de mandat.

 

En la mateixa línia, el portaveu del PP, argumenta que «Cambrils té problema d'una ciutat mitjana i ha d'haver-hi un debat anual o bianual per parlar de l'estat del municipi». En aquest sentit, es podran contraposar les opinions que hi ha a l'Ajuntament i «en cas que no es vulgui fer aquest debat, buscar una proposta alternativa». 

 

El turisme de Cambrils, un dels punts a parlar en el debat

En l'escrit realitzat per tots els partits de l'oposició s'ha senyalat el turisme d'aquest estiu a Cambrils com un dels punts a parlar. Tots els grups coincideixen que ha estat «un estiu caòtic», marcat per un descens dels ingressos derivats d'aquest sector. 

 

A més, Chatelain assenyala «unes polítiques turístiques de turisme poc valentes», ja que s'ha seguit fent tot allò que es feia fins ara i no s'ha canviat res.