Imatge del regidor de Ciutadans Tomás Díaz i l'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia, després de tancar el pacte de govern.

Pacte de PSC i Ciutadans pel govern de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

El regidor Tomás Díaz ha entrat al govern per aconseguir una majoria absoluta

El govern municipal de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha presentat el nou pacte entre el PSC i Ciutadans, després de sis mesos amb una majoria simple socialista. D'aquesta manera, al nou integrant de govern, Tomás Díaz, se li ha adjudicat la regidoria de Seguretat i Protecció Civil, i se n'ha creat una de nova que també liderarà, la regidoria de Mobilitat i Transports.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

D'aquesta manera, l’equip de govern de l’Ajuntament estarà integrat pels 6 regidors que va obtenir el PSC-CP, després de guanyar les eleccions municipals del 26 de maig, i pel regidor que va aconseguir Cs. En l’oposició hi quedaran els grups municipals de JxCat (amb dues regidores), la FIC (amb una regidora), ERC (amb una regidora), la CUP (amb un regidor) i el PP (amb una regidora).

«Volem enfortir el progrés social i econòmic des de la lleialtat institucional i el respecte a l’autonomia de cada partit»

Tots dos partits han esgrimit que aquest acord respon a la voluntat de formar «un govern ferm, responsable i fort». L’acord, tal com han afegit, té «la finalitat d’enfortir el progrés social i econòmic del municipi, i de fer-ho des de la lleialtat institucional i el respecte a l’autonomia de cadascun dels grups municipals i el seu dret a la discrepància i a la legítima diferència».

Imatge del regidor de Ciutadans Tomás Díaz i l'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia, després de tancar el pacte de govern.
El regidor de Ciutadans Tomás Díaz i l'alcalde, Alfons Garcia, després de tancar el pacte de govern. | Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

El pacte de govern, a més, inclou alguns compromisos que han signat les dues parts per impulsar polítiques al municipi com ara la millorar i modernització de l’enllumenat del municipi, treballar en un pla de mobilitat, impulsar la integració ferroviària  a l’Hospitalet de l’Infant o promoure l’organització d’esdeveniments culturals, gastronòmics i esportius que siguin font del turisme.

El grup municipal d'ERC carrega contra el pacte de govern

Davant d'aquest anunci, el grup municipal d'ERC ha manifestat el seu rebuig al pacte, ja que creuen que com a socis del govern «aquesta formació política marca de manera significativa les línies en les quals es vol basar la governança de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant al llarg de tot aquest mandat».

Els republicans lamenten que el municipi «estigui governat per un PSC que en cap cas representa els seus valors fundacionals, els del socialisme democràtic, ja que el pacte amb un partit com Ciutadans és unir-se i reafirmar un lligam  amb un partit que  viu de  la crispació i de la confrontació».