Vila-seca estrena una vintena de noves parelles lingüístiques

L'edició de tardor del Voluntariat per la Llengua compta amb participants provinents de Romania, el Marroc, Senegal o l'Argentina
Imatge de la presentació de les noves parelles lingüístiques de Vila-seca al centre de formació Antic Hospital. | Cedida

Recentment, s’ha presentat a Vila-seca l'edició de tardor del Voluntariat per la llengua, que compta amb la participació de dinou parelles lingüístiques. A l'acte hi va assistir la regidora de Formació Contínua de l'Ajuntament de Vila-seca, Àngels Poblet, que també participa com a voluntària en el programa

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Les 19 parelles participants al programa estan formades amb aprenents de diferents països com Argentina, Senegal, Marroc, Romania... i de la resta de l'Estat espanyol. D'aquesta forma, Vila-seca és un dels municipis que continua promocionant el programa i sumant nous participants. Qualsevol persona interessada en formar part del Voluntariat per la llengua, es pot inscriure al web www.vxl.cat.

Al llarg de la presentació es va fer el lliurament del material a les parelles lingüístiques i, a més, a tots ells se'ls va indicar com podien participar a través de les pàgines de Facebook (Voluntariat per la llengua Tarragona i CNL Tarragona) i Twitter (CNL Tarragona) en les activitats que promou el Consorci per a la Normalització Lingüística de Tarragona.

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. El programa va néixer l’any 2003 i ja hi han passat més de 130.000 parelles d'arreu. 

"🔴 CAMBRILS: Aproven els diners per comprar-li el Celler a la Cooperativa" "🚨 VILA-SECA: Demanen explicacions sobre el núvol tòxic d'aquest dijous"