PortAventura

Calculen que PortAventura perdrà la meitat dels ingressos aquesta temporada per culpa del coronavirus

L'agència Moody's baixa el ràting de la companyia i alerta de l'impacte negatiu que tindrà la crisi sanitària

L'economia del territori continua patint els efectes de l'emergència sanitària global. Aquest dilluns s'ha conegut que PortAventura World pot perdre fins a un 50% dels seus ingressos aquest 2020 per culpa de la crisi del coronavirus. Això posaria en risc la seva rendibilitat i liquiditat, segons l'agència de ràting Moody's, que ha decidit rebaixar la nota per al perfil de crèdit del parc d'atraccions de B2 a Caa1.

Segons Moody's, la crisi del coronavirus tindrà «un impacte significatiu negatiu en la liquiditat i les finances de Port Aventura». Tot i que l'agència de ràting admet que la situació derivada del coronavirus «no té precedents», considera que PortAventura és especialment «vulnerable» perquè té una única localització i una elevada estacionalitat.

Moody's no descarta que el parc hagi d'estar tancat tota la temporada d'estiu

L'agència nord-americana reconeix que PortAventura havia millorat durant el 2019 gràcies a l'estratègia de tiquets de múltiples dies i l'obertura de nous hotels com el Colorado Creek. Amb tot, ara Moody's assumeix que el resort de Vila-seca i Salou haurà d'estar tancat, com a mínim, fins a finals del segon trimestre, i no notarà una «lenta recuperació en les visites» fins al tercer.

De fet, Moody's tampoc descarta que el parc hagi d'estar tancat tota la temporada d'estiu, escenari que considera que afectaria «greument» el perfil de liquiditat del parc i provocaria una «estructura de capital insostenible».

L'ERTO i altres accions redueixen entre un 15 i un 20% els costos fixos

Moody's destaca que PortAventura ja ha iniciat diverses accions –entre elles, un ERTO- per rebaixar els costos fixos, que calcula que es poden disminuir entre un 15 i un 20%. Això, assenyala, pot «ajudar a limitar l'impacte en la seva rendibilitat fins a cert punt».

Segons l'agència, si durant el tercer trimestre es pot obrir, i hi ha una temporada «forta», els ràtings del parc d'atraccions de la Costa Daurada podrien impulsar-se a l'alça de nou, ja que en aquells mesos es genera el 50% de l'EBITDA del grup.

El matalàs financer per assumir el tancament total del parc arribaria fins al mes de juny

Segons les xifres revelades per Moody's, PortAventura compta amb uns 75 milions d'euros en els balanços a data de febrer del 2020, amb un crèdit de 50 milions que venç el 2023. L'agència de ràting apunta que seria «suficient per cobrir un tancament total del parc fins a finals del segon trimestre» però que si hi ha un impacte més negatiu del coronavirus i el tancament s'allarga hi haurà «pressió» en la situació financera de l'empresa.


Comentaris