Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Els pescadors de Salou celebren la Festa del Calamar

Des d'avui dimarts i fins divendres, els pescadors del municipi competeixen per obtenir més i millors calamars
Els pescadors de Salou celebren la Festa del Calamar | Ajuntament de Salou

 

 

Aquest dimarts 27 de novembre, s'ha donat el tret de sortida a la Festa del Calamar de Salou, després que ahir s'hagués de suspendre per les fortes ratxes de vent que assolaven tota la Costa Daurada.

 

Així doncs, a un quart de tres de la tarda, el Club Nàutic de Salou ha acollit el llançament del coet que donava inici al concurs de pesca de calamars, permetent que les 25 embarcacions participants salpessin a la mar a la recerca d'aquest preuat cefalòpode. Les barques i els més de vuitanta tripulants hauran de tornar a port abans de la posta de sol, i així cada dia fins divendres, repetint l'aventura per aconseguir el màxim nombre de calamars possible.

 

Els pescadors de Salou celebren la Festa del Calamar | Club Nàutic

 

Sopar popular i premis per als millors pescadors

Segons la normativa cada calamar capturat tindrà un valor de 100 punts al recompte final, a més a més, dels 20 punts que es donaran per cada sípia i els 10 per cada pop. El dissabte 1 de desembre, es farà el recompte de totes les captures i punts de la setmana i durant la celebració d'un sopar popular, s'aniran repartint els premis als guanyadors.

 

D'aquesta manera, hi haurà tres trofeus al primer, segon i tercer patró de cada categoria i un record commemoratiu a la resta de participants. A més a més, s'atorgaran trofeus al calamar més gran, a càrrec del Club Nàutic; a aquell que pesqui el màxim nombre de calamars, a càrrec de la Societat de Pesca de Salou; i també s'entregarà la calamarera d'or a aquell patró que hagi guanyat el concurs durant dos anys seguits o quatre alterns, a comptar des del 2010.

 

Els pescadors de Salou celebren la Festa del Calamar | Club Nàutic

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris