Torna el Pessebre dels Estels a la Masia de Castelló a Vandellòs

Es representaran les escenes bíbliques i es mostrarà els antics oficis que es realitzaven en pobles de muntanya
El Pessebre dels Estels mostra i recupera els antics oficis que es realitzaven en pobles de muntanya | Antonio Bistouras

 

La Masia de Castelló sempre ha sigut un indret on els habitants de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han gaudit per fer-hi festes populars, berenars o gaudir del dia de la Mona. A finals dels anys 90, durant la Festa Major de Castelló, el 13 de desembre, a algú li va passar pel cap tot el potencial del lloc. Una masia mig enrunada, amb tot l’encant del món, que si s’arreglés, podria convertir-se en el millor lloc per fer-hi un pessebre vivent.

A partir d’aquí va néixer l’Associació Masia de Castelló, que s’ha dedicat a recuperar el patrimoni arquitectònic, històric, cultural i natural del poble abandonat de Castelló. El poble havia quedat inaccessible i abandonat als anys 50, però a finals dels 90 Castelló va ressorgir. Des de la recuperació del petit poble, l’acte més important que s’hi fa és el Pessebre dels Estels.

El Pessebre dels Estels compta amb més de 200 voluntaris | Cedida

 

Més de 200 voluntaris al Pessebre dels Estels

El Pessebre dels Estels, a banda de representar les escenes bíbliques, també vol mostrar i recuperar els antics oficis que es realitzaven en pobles de muntanya com Castelló. Les peladores d’avellanes, els pescadors, el matalasser, el fuster, el picapedrer, l’arrossegador de llenya, el boter, el forner, les rentadores, les filadores, la carbonera, el pastisser... i així fins a acabar una llarga llista d’oficis i escenes representats al Pessebre dels Estels. Tot plegat, aconseguint un autèntic viatge en el temps que omple de sensacions el públic que visita el pessebre.

Ara ja fa 21 anys que s'està treballant en aquest projecte, on s'ha aconseguit la meravellosa xifra de 3.500 persones que han visitat el Pessebre dels Estels. Aquest fet ha estat possible gràcies als 230 voluntaris que participen en aquesta representació i la cessió d'onze cases per poder realitzar-lo.

El Pessebre dels Estels s'inaugurarà el 23 de desembre

La Masia de Castelló acull el Pessebre dels Estels cada any, durant les vacances de Nadal, i es fa durant quatre dies. Enguany, l’estrena es realitzarà el diumenge 23 de desembre i se’n faran tres representacions més el dia de Sant Esteve, dimecres dia 26, el dissabte 29 i el diumenge 30 de desembre.

Com comprar les entrades per al Pessebre dels Estels

El Pessebre dels Estels estarà obert durant dues hores i mitja els dies que es realitzarà la representació. En aquest sentit, l’horari serà des de les 18 hores  de la tarda fins a les 20.30 del vespre. Les entrades del Pessebre dels Estels tenen un preu de 8 euros per als majors de 9 anys, mentre que des dels 4 als 9 paguen una entrada de 5 euros. D’altra banda, els menors d’aquesta edat, tenen l’entrada gratuïta. Les entrades per visitar el Pessebre estaran disponibles a la Masia de Castelló i a través d’Internet. 

L'accés a la Masia de Castelló es fa a la carretera C-44, entre els municipis de Masboquera i Vandellòs. En aquest sentit, si vas a visitar el Pessebre dels Estels des de l'Hospitalet de l'Infant, hauràs d'arribar a Vandellòs i fer la volta al poble, seguint les indicacions que hi trobaràs. D'altra banda, si vas des de Tivissa, podràs accedir al camí d'entrada a la dreta. Tanmateix, els agents de la Policia Local de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant estaran davant de l'accés per facilitar les coses.

Les entrades per visitar el Pessebre dels Estels van des dels 8 als 5 euros | Antonio Bistouras

 

El Pessebre dels Estels estarà a la Masia Castelló els dies 23, 26, 29 i 30 de desembre | Antonio Bistouras

 

"Comencen les inscripcions per als cursos de català de l'Hospitalet de l'Infant" "La regidora Ana López, elegida alcaldable del PSC a Cambrils"