GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Vandellòs i l'Hospitalet aprova el planejament urbanístic de la futura llar d'avis

La proposta es va aprovar en la sessió plenària d'ahir dimecres, amb els vots a favor del PSC, del PP i la FIC
Imatge del Ple municipal d'ahir dimecres, 31 d'octubre | Cedida

 

Els ciutadans de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ja saben on s’emplaçarà la futura residència per a la gent gran. Ahir dimecres, 31 d’octubre, el Ple del municipi va aprovar definitivament els dos documents de planejament urbanístic per tirar endavant l’àmbit d’acció i de situació d’aquest projecte social.

 

Ara, la zona acordada on s’instal·larà el futur equipament està ocupada, bàsicament, per edificis públics; com la Casa de la Vila, el Centre d’Assistència Primària (CAP), l’edifici del Casal d’avis i del centre de dia, i el parc de Bombers.

 

La proposta tira endavant amb els vots del PSC, del PP i la FIC

Al Ple, aquest tràmit va tirar endavant amb els vots a favor del PSC, del PP i de la FIC, i l’abstenció del PDeCAT i d’ERC. A partir d’ara, l’Ajuntament ja disposa d’un sòl apte —des del punt de vista urbanístic— on projectar la construcció de la futura residència municipal.

 

Les ordenances fiscals de Vandellòs i l'Hospitalet, aprovades

Durant la jornada d’ahir, el Ple de l’Ajuntament va aprovar també la modificació de les ordenances fiscals per a l’exercici 2019. Els grups municipals del PSC, del PP i la FIC van votar-hi a favor, mentre que el PDeCAT i ERC es van abstenir.

 

Amb els canvis, les noves ordenances inclouran una bonificació del 50 per cent sobre l’impost de vehicles propulsats per GLP (gas); i un únic tipus de gravamen, del 4 per cent, sobre l’impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO), amb una quota mínima de 42 euros.

 

A més, a l’ordenança reguladora de l’impost sobre béns immobles, l’IBI, es mantindran les bonificacions a les famílies nombroses, tot i que se suprimiran les bonificacions destinades a famílies monoparentals, per tal de complir la llei actual.

 

S'amplien les ajudes al transport a Vandellòs i l'Hospitalet

El Ple municipal d’ahir dimecres va aprovar, per unanimitat, la modificació de les bases reguladores del Programa municipal de subvencions per a l’ensenyament, una iniciativa que permetrà incorporar els llibres digitals a les línies de subvenció i ampliar les ajudes al transport.

 

D'aquesta manera, els ajuts al transport no només beneficiaran els alumnes empadronats a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant que cursin cicles formatius fora del municipi —per falta dels estudis corresponents al mateix terme municipal—, sinó que l’oferta s’ampliarà als alumnes de les modalitats de Batxillerat, de centres educatius públics, que tampoc s’ofereixin al municipi.

 

El buc d'assaig de la Casa de la Cultura Blanca d'Anjou serà gratuït

El Ple de l’Ajuntament també va tirar endavant, amb els vots positius de tots els grups, el reglament general de funcionament del servei de buc d’assaig. Amb aquesta decisió, la sala de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou es convertirà en un servei gratuït, un nou espai públic que facilitarà la feina quotidiana dels músics i artistes del municipi.

 

Per últim, el Ple de l’Ajuntament d’ahir dimecres, 31 d’octubre, va rebutjar la moció presentada per ERC, que proposava la reserva de places individuals d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda. La moció va ser tombada amb els vots en contra del PSC, l’abstenció del PP i la FIC, i els vots a favor del PDeCAT.