Camions i camions de sorra: les platges de Salou es recuperen del Glòria de cara a la temporada turística

S'estan traslladant 15.000 metres cúbics d’arena fina des de les platges de Ponent i Llevant fins a la Llarga
S'estan traslladant 15.000 metres cúbics d’arena fina des de les platges de Ponent i Llevant fins a la Llarga | Ajuntament de Salou

Salou vol recuperar la normalitat a les platges després del temporal Glòria. Els treballs de reposició de sorra ja estan en marxa, a través del trasllat de 15.000 metres cúbics d’arena fina des de les platges de Ponent i Llevant —el buit de les quals reomplirà de manera natural, amb el transport de sediment— fins a la platja Llarga, amb camions. També se’n portarà a cala Llenguadets i a la platja Capellans.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va manifestar divendres, 14 de febrer, que estan treballant «perquè totes les platges de Salou estiguin en òptimes condicions tant pels residents com pels visitants, que arribaran d’aquí a poques setmanes». El batlle va afegir que «també es revisaran els accessos a les platges, que van ser malmesos pels temporals, perquè estiguin enllestits i preparats».

Segons expliquen des de l’Ajuntament, la sorra que s’està movent va ser portada pel Glòria fins a la platja de Ponent i ara «hi esdevé un excedent». Ara bé, a la platja Llarga, per exemple, «n’hi falta», ja que l’última llevantada hi va provocar un important estrall, tot emportant-se la duna que hi havia. Cal recordar que les platges de Salou són totes naturals, de sorra fina i daurada.

També et pot interessar

"😱MOLT FORT: L'empresari que s'ha fugat amb centenars de nòmines per pagar a TGN" "📷 IMATGES HISTÒRIQUES: El dia que el rei Alfons XIII va visitar Cambrils"