La Policia Local de Salou, l’única del Camp de Tarragona amb una 'patrulla canina'

La unitat, formada per tres agents de policia i un gos, l’estiu passat va dur a terme més de 200 intervencions d’estupefaents
La patrulla canina de Salou detecta substàncies estupefaents i psicotròpiques | Clàudia Calduch

 

 

La Policia Local de Salou és l’única que disposa d’una patrulla canina dins del Camp de Tarragona. Tenint en compte que els gossos gaudeixen d’un privilegiat olfacte —la qual cosa els permet abastar elements que el nas de l’ésser humà passa desapercebuts—, l’estiu passat el municipi va posar en marxa el servei de detecció de substàncies estupefaents i psicotròpiques.

 

Aquest va dur a terme més de 200 intervencions, principalment de cocaïna i haixix, per això des de l’Ajuntament de Salou s’ha decidit tornar-lo a contractar pel que queda de període estival. L’alcalde, Pere Granados, afirma que «tenim la millor seguretat de la província de Tarragona», i afegeix que «després de comprovar que els gossos són necessaris per lluitar contra els estupefaents, continuarem treballant en aquesta línia per millorar la seguretat al municipi».

 

 

 

Per la patrulla canina, detectar substàncies no és un treball

En Ron, amb el seu desenvolupat olfacte i tan sols tres anys, és un gos que està ensinistrat per acompanyar a tres agents de la Policia Local de Salou a l'hora de cercar estupefaents i psicotròpics.

 

Els gossos policia tenen una capacitat olfactiva i una resistència molt superior a la de les persones, així com l’habilitat de discriminar una olor determinada entre altres substàncies diferents. El cap de la Policia Local, Jose Luís Gargallo, explica que «en el moment de detectar elements el gos no treballa, sinó que per ell es tracta d’un joc».

 

En Ron està ensinistrat per acompanyar a tres agents de la Policia Local | Clàudia Calduch

 

En Ron troba tres bossetes plenes de marihuana

Aquest matí de divendres, 19 de juliol, ens hem desplaçat fins a la zona de Carles Buïgas de Salou amb la patrulla canina de la Policia Local. La trobada ha comptat amb l’alcalde, Pere Granados, la regidora delegada de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Júlia Gómez, i el cap de la Policia Local, José Luis Gargallo.

 

De la Font Lluminosa hem anat fins al Parc Municipal. Allí dos agents de la policia han amagat, entre la vegetació de la zona, tres petites bosses de plàstics que contenien marihuana per tal de veure actuar en Ron.

 

Després de treure-li la corretja, amb rapidesa i olorant amb atenció el seu entorn, amb menys de cinc minuts ha trobat totes les bossetes. Així doncs, tal com esmenta el cap de la Policia Local, Jose Luís Gargallo: «no hi ha dubte que les seves capacitats li permetran detectar estupefaents i psicotròpiques a les zones d’oci nocturn, on més se n'aglutinen».

 

Amb menys de cinc minuts, en Ron ha trobat les bossetes de marihuana | Clàudia Calduch