Dos dels narcos detinguts en la narco-persecució de pel·lícula per l'AP-7, a presó

Portaven gairebé 700 quilos d'haixix, una droga que al mercat negre té un valor de 3 milions d'euros | Van ser detinguts a l'Empordà després d'escapar-se de la policia a Tarragona

 

Els Mossos d'Esquadra han donat per desarticulat el grup que es dedicava a moure per l'AP-7 droga, de sud a nord, i que va protagonitzar, tal com va avançar en exclusiva TarragonaDigital.com el passat dilluns, 9 de juliol. Després d'escapar-se en una persecució de pel·lícula i no poder-lo detenir, a la tarda van ser interceptats a Pont de Molins, com també va avançar aquest mitjà.

 

Els fets van tenir lloc la matinada de dilluns 9 de juliol quan a les tres de la matinada una patrulla de trànsit de la Regió Policial Terres de l'Ebre que es trobava a l'AP-7 fent un control de velocitat a l'Aldea va detectar en un lapse de 15 minuts tres vehicles de gamma alta a gran velocitat circulant en sentit nord. Es van activar diverses patrulles per fer tancaments de la via per poder-los detenir i tal com va poder confirmar TarragonaDigital.com es van haver de fer trets contra els vehicles per poder-los aturar. No es va poder detenir ningú però sí que es van poder interceptar dos dels cotxes. Aquí es pot consultar el relat sencer d'una narco-persecució al més estil Hollywood.

 

Imatge del cotxe, amb la roda rebentada, pels trets dels Mossos. | Cedida

 

Detinguts a Pont de Molins, a l'Empordà

Amb els dos vehicles interceptats, els mossos van iniciar una investigació mentre continuaven la gestió de l'incident. Així, gràcies a la informació d'un agent fora de servei, els investigadors van saber que un vehicle havia recollit un home a l'autopista a prop d'on els fugitius havien deixat els vehicles.

 

El dispositiu d'investigació, gràcies a la coordinació entre regions policials, va poder interceptar el vehicle a l'autopista AP-7 a Pont de Molins i van detenir tres homes. Es tractava dels dos conductors dels vehicles interceptats i un tercer home que els havia anat a buscar. D'aquesta manera, l'incident que havia començat a les tres de la matinada a Tarragona finalitzava pels volts de dos quarts d'una a Pont de Molins, a l'Alt Empordà, amb la detenció dels tres homes.

Droga per valor de 3 milions d'euros

En les comprovacions als vehicles intervinguts, els mossos van trobar en el turisme de més cilindrada 680 quilos d'haixix distribuïts en fardells. La droga ocupava totalment el maleter, els seients posteriors i el seient del copilot. El valor de la droga en el mercat negre amb la venda al consumidor final superaria els 3 milions d'euros.

 

S'ha trobat droga per valor de 3 milions d'euros als cotxes del grup interceptat. | Cedida

 

Dos d'ells a presó i el grup desarticulat

Els investigadors van determinar que el grup desarticulat estaria especialitzat en el tràfic i transport de substàncies estupefaents pel mètode Go Fast. Aquesta tipologia delictiva consisteix a utilitzar vehicles de gran cilindrada per transportar la droga als països de destí, tal com ja va avançar també TarragonaDigital.com. Normalment, els traficants fan un comboi de vehicles amb un primer turisme que obre camí per avisar als altres en cas de detectar presència policial. Els altres vehicles el segueixen també a gran velocitat per a distància per poder fugir de la policia.

 

Els tres detinguts van passar dijous a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar l'ingrés a presó de dos d'ells i va deixar en llibertat amb càrrecs al tercer. Els dos homes que van ingressar a presó són els conductors dels vehicles interceptats durant la persecució.