Salou destinarà 250.000 euros als seus primers pressupostos participatius

Del 21 de gener i fins al 8 de febrer es podran suggerir fins a 3 propostes

Salou tindrà, des d'aquest 2019, pressupostos participatius. La capital de la Costa Daurada endegarà per primer cop aquesta fórmula de participació ciutadana i hi destinarà, en aquesta primera edició, un total de 250.000 euros. Els salouencs majors de 16 anys podran participar en la fase de propostes, que seran tècnicament avaluades per determinar si són factibles i, en una fase posterior, s'hauran de votar. Finalment, s'executaran aquelles que comptin amb més suports fins a arribar a la xifra de 250.000 euros previstos en aquestes inversions.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que «és molt important que Salou pugui avançar en el desenvolupament de l’exercici de democràcia i que siguin els salouencs els que ens diguin en què volen invertir una part del pressupost 2019». En aquest sentit, Granados creu que els nous pressupostos participatius també seran, per al consistori que presideix, «una gran oportunitat per conèixer de primera mà les preferències dels salouencs i aproximar-nos encara més al ciutadà».

La regidora de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Salou, Julia Gómez, assenyalava que «les bases de participació a la convocatòria determinen que cada persona podrà presentar un màxim de tres propostes; que aquestes han de ser de competència municipal i d’interès general; tampoc no poden suposar un manteniment elevat; i que no excedeixin dels 100.000 euros», entre d’altres criteris. Així doncs,  es decidiran participativament poc més del 5% de les inversions d'enguany a la vila. Cal recordar que ja se n'han fet públiques d'altres, com ara la del tanatori o la del parc del carrer de Brussel·les.

NOTÍCIA RELACIONADA: Salou millorarà l’accessibilitat al tanatori municipal

NOTÍCIA RELACIONADA: Salou remodelarà el parc del carrer Brussel·les incorporant jocs infantils i miradors

Les quatre fases dels pressupostos participatius 2019 a Salou

Els terminis que ha fixat el govern de Salou per a engegar el procés de pressupostos participatius aquest 2019 són els següents:

—Del 21 de gener i fins el 8 de febrer: es poden presentar fins a un màxim de 3 propostes ciutadanes.

—De l’11 al 22 de febrer: fase d’avaluació tècnica per determinar si les propostes s’ajusten a les bases.

—Del 25 de febrer i fins el 15 de març: votació ciutadana de les propostes que han superat la fase de l’avaluació tècnica. Es podran votar fins a tres propostes a través del web oficial dels nous pressupostos participatius de Salou.

—A partir del 18 de març: execució de les propostes guanyadores fins arribar al màxim de pressupost assignat.