Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

2 ferits greus en un accident a la C-14 a Alcover

ATENCIÓ

Incendi de matolls a tocar de l'Escola La Vitxeta de Reus

Greus problemes de seguretat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Salou

La porta d'entrada a l'aparcament soterrat, constantment oberta i sense vigilància, i les càmeres de seguretat, amb imatges de mala qualitat i amb angles morts
Imatge de l'exterior de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Salou. | TarragonaDigital.com

 

El sindicat dels Mossos SAP ha denunciat davant del Departament d'Interior diverses mancances de seguretat i salut laboral que, segons ells, afecten els agents que treballen a la comissaria de Salou de la policia catalana. En un detallat informe que el sindicat ha entregat al departament i al qual TarragonaDigital hi ha tingut accés, s'assegura que la porta d'entrada a l'aparcament i a la zona de garjoles no es pot tancar per culpa d'un cop que la va deixar inutilitzada.

 

Pel sindicat, és un risc que aquesta porta, que permetria accedir des de l'exterior al pàrquing dels vehicles policials, i tenint en compte el nivell d'alerta terrorista 4 sobre 5 que viu Catalunya estigui constantment oberta. Per accedir en aquesta porta caldria primer penetrar al pàrquing a l'aire lliure però un cop en aquest aparcament, l'accés a l'interior de la comissaria és molt fàcil, amb aquesta porta oberta i sense vigilància.

 

Càmeres de seguretat amb angles morts i amb imatges de mala qualitat

Tot i que no consta en aquest informe, els sindicats també van denunciar durant l'estiu que les càmeres de seguretat de la comissaria de Salou no disposen de prou qualitat i es complicat fer la vigilància del perímetre amb les imatges que ofereixen les càmeres i també pels angles morts, sense visualització, de l'exterior de la comissaria.

 

Imatge de l'informe de SAP, on detalla la porta oberta d'entrada a l'aparcament soterrat. | TarragonaDigital

 

SAP també recull en aquest informe altres qüestions com la temperatura registrada en els vestidors masculins durant els mesos d'estiu que van superar els registres dels 27 graus que preveu la llei de prevenció de riscos laborals. També, en aquest memorial de greuges entregat al departament d'Interior, el sindicat posa en relleu que no hi ha prou espai als vestidors de la comissaria per tots els agents i han de guardar la roba i les sabates per terra.

 

Els detectors de fum de prevenció d'incendis de la planta soterrada de la comissaria no fan cap mena de senyal lumínica d'estar en funcionament, s'assegura en l'informe. Des del SAP es demana que es faci comprovació que funcionen correctament, que reaccionen correctament davant del fum i si no és així, que es reparin com més aviat millor per evitar nous problemes de seguretat.

 

Normativa d'obligat compliment, segons els sindicats policials

És habitual que els sindicats policials visitin les diferents comissaries i centres de treball dels Mossos d'Esquadra i elevin a l'administració totes aquelles incidències de seguretat i de salut laboral que identifiquen durant la revisió. L'informe es fa arribar a la subdirecció general de Prevenció de Riscos i Salut Laboral del departament d'Interior. Des del sindicat es recorda al departament que totes les deficiències que s'han detallat en l'informe s'han d'arreglar tenint en compte que estan relacionats amb normativa d'obligat compliment per l'administració.

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris