Eliminen un carril de circulació a l'avinguda Països Catalans de Cambrils per guanyar places d'aparcament

L'actuació s'ha dut a terme en el tram entre el carrer Bertran de Cambrils i la plaça de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Cambrils ha reordenat un tram de l'avinguda dels Països Catalans amb l'objectiu de millorar la seguretat viària i incrementar les places d'estacionament de vehicles. L'equip de senyalització de la Policia Local de Cambrils s'ha encarregat de fer aquesta actuació després d'estudiar la mobilitat de vehicles en aquest punt de la ciutat.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L'eliminació d'un carril permet guanyar onze noves places més d'aparcament

Els treballs, que es van dur a terme la setmana passada, han consistit en la supressió d'un dels tres carrils que hi havia en sentit ascendent, en el tram entre el carrer Bertran de Cambrils i la plaça de l'Ajuntament. L'eliminació d'aquest carril més pròxim a la vorera ha permès convertir les places d'aparcament en filera en places en cordó de 45 graus. D'aquesta manera, s'ha incrementat l'oferta d'aparcament, passant de les 21 places que hi havia fins ara a les 32 que hi ha actualment.

 

Segons expliquen des del consistori, el motiu d'aquesta reordenació del trànsit ha estat la disminució del 75% de la circulació que s'havia detectat en aquest tercer carril, ja que majoritàriament els vehicles tenen tendència a utilitzar el carril contigu a la riera. Des de fa dos anys, a més, una part del trànsit rodat que va des dels barris del port cap a les sortides en direcció a Reus i Tarragona passa pel carrer del Camí del Molí d'Avall.

 

Des de l'Ajuntament de Cambrils apunten que la reducció de tres a dos carrils també permet que la plataforma de la calçada reformada tingui, cada cop més, un ús més propi de vial de servei, i que el trànsit per aquesta via sigui més pacificat i ordenat. Manifesten, a més, que l'ampliació de places d'aparcament afavorirà als veïns i veïnes dels barris Eixample Port i Eixample Vila i als nombrosos usuaris dels serveis de la zona i que el fet que siguin en bateria invertida implicarà reforçar la seguretat de les maniobres de sortida de l'aparcament.