Imatge dels dotze regidors del govern municipal de Salou.

Granados manté en mans del PSC de Salou Hisenda, Seguretat Ciutadana i Benestar Social

Sumem per Salou i PSC han rubricat aquest divendres, 20 de setembre, el pacte de govern que havien assolit aquesta setmana i s'han repartit les competències

Sumem per Salou i el PSC han rubricat aquest divendres, 20 de setembre, el seu pacte de govern a l'Ajuntament de Salou. Com ja va avançar TarragonaDigital aquest dimarts, ambdues forces han arribat a un acord per garantir una majoria absoluta al consistori amb dotze dels 21 representants de la corporació. L'aliança manté en mans dels socialistes les principals àrees que ja havien ostentat en l'anterior mandat, com són Seguretat Ciutadana, Hisenda i Gestió Econòmica, Benestar i Serveis Socials, i Esports.

Granados: «Els pilars d'aquest pacte són la confiança, la lleialtat, la governabilitat i la garantía d’un mandat estable»

«Durant aquests darrers mesos s’han anat apropant les posicions entre ambdós grups municipals per tal d’assolir finalment l’acord i un programa de mandat compartit per a la transformació i el progrés del municipi sota la màxima que Salou sigui situat al centre de tota l’activitat municipal amb polítiques 100% municipalistes», ha manifestat l'alcalde de Salou, Pere Granados, després de signar l'acord. Els pilars d'aquest pacte, ha assenyalat, són «la confiança, la lleialtat, la governabilitat i la garantia d’un mandat estable».

El portaveu socialista, David González, ha assegurat que comparteixen els objectius amb Sumem per Salou i ha valorat molt positivament la reedició del pacte amb Granados, «no només per aconseguir un govern fort i estable pel municipi, sinó també per poder tirar endavant aquells projectes conjunts que vam iniciar». González recuperarà les regnes de l'àrea de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, així com la regidoria de Dinamització i Servei d’Ocupació.

Imatge de l'alcalde de Salou, Pere Granados.
L'alcalde de Salou, Pere Granados, durant el darrer plenari celebrat a l'Ajuntament. | I. Alcalá

 

Serveis Socials, Hisenda i Esports seguiran en mans del PSC de Salou

Els altres quatre regidors del PSC de Salou ocuparan les regidories de Benestar i Serveis Socials i Medi Ambient (Estela Baeza); Esports (Dani López); Hisenda i Gestió Econòmica (Yeray Moreno) i Sanitat i Salut Pública i una nova regidoria de Defensa i Protecció Animal. (Beatriz Morer). 

Pel que fa a les àrees comandades pels regidors de Sumem per Salou, quedaran repartides de la següent manera: L'àrea de Serveis Generals, Noves tecnologies; Platges: concessions i autoritzacions, per a Jesús Barragán; Control executiu de concessions i contractes i la regidoria de Projectes Urbans, per a Pedro Madrona; i Marc Montagut es mantindrà al capdavant de Gestió del Territori i Habitatge.

Imatge de la sessió plenària del mes de setembre a l'Ajuntament de Salou.
Un instant del darrer ple celebrat a l'Ajuntament de Salou. | Iván Alcalá

 

A més, Héctor Maiquez es farà càrrec de l'àrea de Dinamització econòmica i ocupació, Participació ciutadana i relacions cíviques; Julia Gómez serà regidora de Serveis educatius, lleure i esport i Platges; i Xavier Montalà portarà l'àrea de Serveis culturals i relacions ciutadanes.

Huguet (Cs): «L'acord de govern posa els socialistes al servei del separatisme»

Les reaccions per part de l'oposició a la reedició del pacte de govern no s'han fet esperar. El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Salou, Pere Lluís Huguet, ha carregat contra els socialistes i ha lamentat que «el PSC de Salou hagi posat el partit socialista al servei del separatisme i hagi revalidat l'acord de govern amb Junts-Sumem per Salou». El líder dels taronges a Salou ha insistit que «el partit de Pere Granados és, en realitat, la formació de Puigdemont» i ha criticat que «el PSC, sempre que pot, en lloc de posar-se del costat del constitucionalisme, tria els partits separatistes».


Comentaris