Vandellòs i Hospitalet de l'Infant ofereixen noves rutes guiades al seu patrimoni

Un total de nou visites, en format familiar o per a públic en general es realitzaran a aquests dos municipis del 3 de juliol al 8 de setembre
Visita guiada 'L’Hospitalet de l’Infant vist des del mar' | Cedida

 

L'Ajuntament de Vandellòs i Hospitalet de l'Infant ha programat per aquesta temporada d'estiu noves visites guiades a aquells emplaçaments patrimonials dels dos municipis. Amb l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni històric i cultural del municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, sis destinades per al públic general i tres per a les famílies.

 

Visites nocturnes a l’Hospital del Coll de Balaguer | Cedida

 

Aquestes nou visites representen dues menys que en edicions anteriors i s'han programat pel període del 3 de juliol al 8 de setembre. Fins a nou visites guiades es podran fer als diferents emplaçaments patrimonials dels municipis de Vandellòs i Hospitalet de l'Infant. Les visites per a famílies n'hi haurà dues amb format de gimcana i una amb visita al poble de Castelló. En canvi en el format general n'hi ha a la tarda i nocturnes amb tasts.

 

Visites guiades per a un públic familiar

La primera és a l'Hospital del Coll de Balaguer, on es mostrarà el centre del segle XIV, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. Una altra al Poblat HIFRENSA, una colònia industrial de Catalunya que va construir l'arquitecte Antonio Bonet Castellana per les famílies dels treballadors de la central nuclear Vandellòs I.

 

Visita guiada per families amb gimcana inclosa | Cedida

 

'Quan el passat reviu: Castelló i el Molí de l'Oli de Vandellòs', és la tercera visita guiada en aquest cas al centre d'interpretació de l'oli de Vandellòs que inclou un tast d'oli i visita al poble medieval de Castelló.

 

Visites guiades per un públic general

Una visita amb guia a l'Hospital del Coll de Balaguer, que poden ser a la tarda o a la nit i que acaben amb un tast de vins inclòs al pas de ronda de l'hospital. La següent visita és al Poblat HIFRENSA, l'altre a les fortificacions de la Guerra Civil de l'exèrcit republicà per evitar l'entrada de l'exèrcit nacional al Coll de Balaguer.

 

Imatge de la visita guiada 'La Cova del Gat: la pesca a l’Hospitalet de l’Infant' | Cedida

 

Com a novetat d'enguany la visita guiada a la Cova del Gat, que es finalitzarà amb un petit tast de vi i arengada, i a l'Hospitalet de l'Infant vist des del mar, amb un recorregut en barca des del Port Esportiu pel litoral fins a l'illot del Torn.