Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Troben els Gegants del Vendrell en un descampat de Castelló

Salou demanarà la Declaració de zona catrastròfica després del temporal

El municipi de la Costa Daurada va rebre pluges intenses de més de 120 litres per metre quadrat
L'Ajuntament de Salou demanarà la declaració de zona catastròfica després del temporal | Ajuntament de Salou

 

Aquest dimecres 10 d'octubre, després dels danys ocasionats pel darrer temporal de la passada matinada en què es van registrar fins a 120 litres per metre quadrat en poques hores, l'Ajuntament de Salou ha emès un comunicat anunciant que té la intenció de demanar que el municipi sigui declarat zona catastròfica.

 

Aquesta mesura permetria que el Consorci d'Assegurances es fes càrrec del pagament dels danys a veïnes i veïns afectats, així com dels equipaments i béns municipals de les diferents zones que han quedat inundades i plenes de fang.

 

En aquesta línia han estat treballant els serveis tècnics municipals, que al llarg del dia han estat inventariant els danys ocasionats per la tempesta, i en una reunió d'urgència, han decidit obrir un punt d'informació per atendre els afectats que estarà disponible a partir de demà dijous, 11 d'octubre, al mateix Ajuntament del municipi del Tarragonès.

 

Per altra banda, el consistori planteja la possibilitat de demandar l'Agència Catalana de l'Aigua, acusant-la de no fer un manteniment adequat del barranc que travessa el municipi; un fet que hauria condicionat negativament els efectes del temporal.

 

En aquest sentit, segons apunta la Policia Local de Salou, al voltant de les dues de la matinada un arbre de grans dimensions ha estat arrossegat per la força de l'aigua barranc avall, fins que amb les canyes i la brossa que ja portava el mateix barranc, han creat un tap a la zona del càmping Sangulí que ha desbordat la riera.

 

L'Ajuntament de Salou demanarà la declaració de zona catastròfica després del temporal | Ajuntament de Salou

 

 

Habitatges, baixos, garatges i equipaments afectats

Abans que es provoqués el desbordament el barranc ja es trobava entre el 80 i el 90% de la seva capacitat, i tot plegat ha provocat una tromba d'aigua que ha inundat la zona dels carrers Carles Roig, B, Sol, València, i el tram entre la plaça Província i fins a la plaça Venus. Les inundacions han afectat nombrosos habitatges, baixos i garatges, a més de malmetre vehicles i altres desperfectes que encara s'estan comptabilitzant.

 

Pel que fa al trànsit el fort temporal ha provocat nombrosos problemes circulatoris al llarg de tota la nit i matinada, especialment al barri de la Salut, un dels més afectats per l'aiguat.  Des de primera hora del matí els serveis de neteja municipal, amb l'ajuda de la Policia Local, protecció civil, i altres concessionàries han estat treballant per desbrossar les canyes acumulades, així com eliminant el fang, per tal de recuperar la normalitat en la circulació.

 

A hores d'ara s'han comptabilitzat diversos desperfectes, entre els quals destaca un arbre caigut que ha aixafat un cotxe al carrer París; dos cotxes que han quedat atrapats al camí del cementiri; dos vehicles més atrapats al vial de Cavet; a més d'un nombre indeterminat de cotxes que han quedat afectats al barri de la Salut, on també hi ha hagut afectacions importants als baixos dels habitatges.

 

L'Ajuntament de Salou demanarà la declaració de zona catastròfica després del temporal | Ajuntament de Salou

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris