Salou destina 114.000 euros a ajuts per a les despeses de llum, aigua i gas

El període de sol·licituds finalitza el pròxim 31 d'agost i cobrirà les despeses efectuades durant l'any 2017
Aquest any, l'Ajuntament de Salou destinarà 114.000 euros a ajuts econòmics. | TarragonaDigital.com

 

La Regidoria de Benestar i Serveis Socials de l'Ajuntament de Salou ha anunciat que aquest any 2018 destinarà un import màxim de 114.000 euros a l'atorgament de la concessió d'ajuts econòmics per a cobrir les despeses de subministraments de la llar —llum, aigua i gas— ocasionades entre els mesos de gener i desembre del 2017. L'objectiu és reduir el gravamen que paguen les famílies amb menys recursos.

 

La regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, ha explicat que «des de la regidoria, un any més, volem donar suport econòmic a la ciutadania per poder fer front a les despeses de subministraments de la llar amb l’objectiu d’evitar situacions de risc de pobresa energètica».

Com a novetat, aquest any les bases s’han modificat i s'ha dotat d’una partida econòmica superior amb l’objectiu que un major nombre de persones se'n pugui beneficiar. Aquests ajuts són de caràcter puntual, per cada mes de subministrament pagat durant l’any anterior a la convocatòria, amb un màxim de 500 euros en despeses de la llar pagades l’any 2017, per persona beneficiària.

 

Les persones amb risc de vulnerabilitat, més bonificades

Així mateix, s’ha prestat especial atenció sobre aquelles persones que puguin patir una situació d’especial vulnerabilitat, com són els casos de persones que puguin acreditar d’acord amb les bases de la convocatòria: un grau de discapacitat igual a superior al 33%, famílies nombroses, família monoparental o víctimes de violència de gènere.

 

Aquestes seran bonificades amb un increment del 5% sobre el total de l’ajut a percebre. Aquestes ajudes estaran destinades a totes aquelles persones majors de divuit anys empadronades i residents a Salou que justifiquin dificultats econòmiques, sempre que compleixin els requisits específics descrits a les bases que s'adjunten.

El plaç per a les sol·licituds acaba el pròxim 31 d'agost

La regidoria ha anunciat que el període per a sol·licitar les subvencions finalitzarà el pròxim divendres 31 d'agost, d'acord amb les bases per a la concessió adjuntes. Els interessats poden demanar més informació a l'Espai Municipal d'Atenció Social del carrer Ebre número 11, o bé trucant al telèfon 977 309 206. L'horari d'atenció al públic serà de dilluns a divendres de deu del matí a una del migdia, i el dimecres l'oficina romandrà tancada. Per dur a terme el registre de sol·licituds es poden adreçar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, al vestíbul de l'Ajuntament de Salou, de dilluns a divendres de dos quarts de nou del matí a dues del migdia.