ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

Salou reprèn la seva Festa Major d'Hivern, que culminarà dissabte amb el Cós Blanc

Després de l'ajornament per causes meteorològiques, l'Ajuntament ha preparat diversos actes previs per «escalfar motors»
Imatge del Cós Blanc de Salou 2018 | TarragonaDigital

 

 

Després de l’ajornament per causes meteorològiques, Salou encara el tram final i el punt àlgid de la seva Festa Major d’Hivern. En total, se celebraran fins a 25 actes per a tots els públics i edats, amb l’envelat com a centre neuràlgic. Allà, divendres, dissabte i diumenge, els salouencs i les salouenques podran gaudir de diferents concerts amb orquestra i discjòqueis.

 

Salou «escalfarà motors» a partir de divendres

Com a novetat, apunten des de la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Salou, s’han organitzat uns actes previs per a la tarda de divendres, 8 de febrer. «Pretenem començar a animar les colles i els participants amb uns actes que programem per començar a escalfar motors el dia abans del Cós Blanc, volem animar les colles i donar continuïtat i més contingut a la festa», ha afirmat l’alcalde del municipi, Pere Granados.

 

María José Rodríguez, regidora de Festes, ha afegit que «hem preparat, per a l’envelat, un espectacle infantil organitzat pel club Xic’s amb confeti, divendres a la tarda; la festa de les colles 2.0, a partir de les onze de la nit i una festa ‘disco’ a les tres de la matinada».

 

«Amb aquesta embranzida prèvia esperem tornar a animar els participants perquè s’ho passin d’allò més bé de cara a dissabte i que vinguin ben animats després d’aquesta aturada forçosa per la climatologia adversa», ha explicat la regidora.

 

 

 

 

 

Per fi, el Cós Blanc

Dissabte, 9 de febrer, dia gran de la festa, començarà amb la matinada jove, amb xaranga pels diferents carrers de Salou. Després, a les 11.00 hores, serà el torn de la cercavila de lluïment de les 28 carrosses participants en la desfilada del Cós Blanc, que desembocarà en un vermut popular a l’envelat i la zona jove, a les 14.00 hores.

 

A les 17.00 hores, els ciutadans tindran una cita amb el concert de festa major i a les 19.00 hores començarà la gran desfilada i la festa del Cós Blanc —carrer Ciutat de Reus, Via Roma i carrer Barcelona—, on es llançaran fins a 24 tones de confeti des de les torres i carretel·les, a ritme de música i gresca.

 

Festa fins ben entrada la matinada amb la 'Cós Blanc Night'

El so i els focus ambientaran l’espai com una gran discoteca a l’aire lliure i, en acabar la festa, les colles es podran traslladar a l’envelat «on s’ha previst una nova sessió de ball amb l’orquestra Montgrins», expliquen des del consistori. Per posar punt final a la nit, a les tres de la matinada també s’ha organitzat la festa ‘disco’ ‘Cós Blanc Night’.

 

Diumenge, 10 de febrer, continuaran els actes de la Festa Major d’Hivern, amb tretze activitats diverses, des de trobades esportives, concerts solidaris a la Torre Vella o una fideuada popular.