'The Van' guanya el premi a millor curtmetratge de ficció del Festival de Curtmetratges de Vila-seca

El film 'Cocodrilo' s'emporta el guardó estatal de millor curtmetratge de ficció|'Conexiones' guanyadora del premi 'In situ' ha estat realitzada per alumnes de primer de l'Escola de Cinema de Reus

 

Els guanyadors del 4t Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI). | cedida

 

La quarta edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI) ha atorgat el premi Internacional de millor curtmetratge de ficció al film 'The Van', d'Erenik Beqiri. El guardó estatal de millor curtmetratge de ficció se l'ha endut la producció 'Cocodrilo' de Jorge Yudice, mentre que el premi internacional de millor curt d'Animació ha estat per 'La Noria' de Carlos Baena. Aquesta producció també ha rebut el premi del jurat jove. La proposta 'Vaca' de Marta Bayarri ha guanyat el premi D.O Catalonia. Pel que fa al guardó concedit pel públic ha estat per 'La tierra llamando a Ana', de Fernando Bonelli.

 

Un projecte de l'Escola de Cinema de Reus, premi In Situ

Connexiones' i 'Hartefils' han guanyat el primer i segons premi In Situ, respectivament. El concurs In Situ és una secció en la qual els participants han d'enregistrat un curtmetratge a Vilaseca durant el cap de setmana que dura el festival. D'aquesta manera, el municipi complementa el programa de projeccions de curtmetratges diversos convertint el municipi en un gran plató. 

 

El primer premi d'aquest apartat ha recaigut en 'Connexiones', un curtmetratge elaborat durant els dies del festival per alumnes de primer curs de l'Escola de Cinema de Reus. Al mateix temps, el festival ha reconegut la trajectòria del director i guionista Pedro Solis a qui li han concedit el premi d'Honor.