Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'Ajuntament comença els tràmits per ajudar una trentena d'afectats per les inundacions a Salou

L'Ajuntament ha gestionat els damnificats a través d'un punt d'informació extraordinari
Una trentena d'afectats per les inundacions a Salou | Ajuntament de Salou

 

 

La Regidoria de Contractació i Patrimoni de l'Ajuntament de Salou ha estat treballant per atendre els prop de 30 afectats pel temporal dels passats 8 i 10 d'octubre, que com a conseqüència de les inundacions pel desbordament del barranc de Barenys, van sofrir afectacions importants en nombrosos vehicles, baixos d'edificis i garatges, entre altres.

 

A través del punt d'informació extraordinari que el consistori va posar a disposició dels afectats, s'ha anat atenent i donant indicacions als damnificats per tal que completin amb èxit els tràmits burocràtics amb les companyies asseguradores i puguin reclamar així les compensacions pertinents.

 

D'altra banda, l'Ajuntament de Salou també ha estat gestionant els danys en l'equipament i el mobiliari urbà, de tal manera que ha realitzat diferents perits per avaluar els desperfectes soferts i presentar les reclamacions.

 

En aquest sentit, el Consorci de Compensació d'Assegurances ja ha anunciat que a partir de la setmana vinent s'iniciaran els primers abonaments de les indemnitzacions als afectats mitjançant transferència bancària.

 

 

Zona catastròfica i denúncia a l'ACA

Per tal de poder fer les pertinents reclamacions al Consorci de Compensació d'Assegurances, i que aquestes es facin càrrec de les compensacions econòmiques als afectats pels temporals dels darrers dies, l'Ajuntament de Salou va decidir, el passat dia 10 d'octubre, declarar el municipi zona catastròfica.

 

D'altra banda, el municipi del Tarragonès, estudia demandar l'Agència Catalana de l'Aigua com a responsable, a parer municipal, del desbordament del barranc de Barenys. Segons apunten des del consistori, la manca de manteniment i de neteja de la vegetació i brossa del barranc, va ser l'element primordial que va provocar les inundacions i els consegüents desperfectes.

 

L'Ajuntament de Salou demanarà la declaració de zona catastròfica després del temporal | Ajuntament de Salou

 

 

Unió de Pagesos també culpabilitza l'ACA

El sindicat majoritari del món agrícola, Unió de Pagesos, va emetre un comunicat el passat 17 d'octubre, en el qual denunciava que els danys soferts a les finques agrícoles van ser deguts, en gran part, per la manca de manteniment dels diversos barrancs i rieres.

 

En aquest sentit, l'organització sindical alertava del risc que comporta no fer aquest manteniment regularment i els danys materials i personals que això pot ocasionar.

 

Unió de pagesos denuncia la falta de manteniment de barrancs al Camp de Tarragona | cedida

 

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris