Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La UME realitza simulacres a la central nuclear Vandellòs II

La Unitat Militar d'Emergències de l'exèrcit d'Espanya realitza maniobres a les instal·lacions nuclears del municipi del Baix Camp
Imatge de l'equipament de la Unitat Militar d'Emergències a Vandellòs II | Cedida

 

Aquest dimecres 24 d'octubre, La Unitat Militar d'Emergències de l'exèrcit espanyol (UME) ha estat present a la central nuclear de Vandellòs II, realitzant simulacres i simulacions a les instal·lacions de la nuclear del Baix Camp. Aquestes maniobres responen a un protocol d'actuació que va signar l'ANAV amb l'exèrcit d'Espanya l'any 2013, per realitzar activitats de formació i coordinació que permeten el garantiment d'una resposta efectiva, en cas d'incidència a la central nuclear.

 

En aquest cas, l'UME ha simulat una situació d'emergència sismològica aquest matí, amb la col·laboració de l'Organització de Resposta a l'Emergència (ORE). D'aquesta manera, les dues entitats han confirmat el seu acord de col·laboració, amb l'objectiu de preservar la seguretat de la ciutadania de la demarcació de Tarragona, en el cas d'una emergència nuclear d'importància.

 

 

Membres de la UME realitzen simulacres a la central nuclear de Vandellòs II | Cedida

 

 

La UME realitza exercicis a Vandellòs II de forma periòdica

L'ANAV ha comunicat aquest matí l'arribada a les instal·lacions de Vandellòs II de la Unitat Militar d'Emergències de l'exèrcit d'Espanya (UME). A les dependències de la central nuclear s'han aplegat els membres de l'UME per realitzar una jornada de formació i simulacres. Concretament, els militars han realitzat exercicis de situacions d'emergències, que es podrien derivar d'una situació provocada per una crisi de tipus nuclear.

 

En aquests exercicis de formació i simulacre de l'UME, es comproven aspectes com les capacitats d'actuació i suport en el trasllat de persones, la capacitat de lluita contra incendis, l'efectivitat de les comunicacions entre els militars i els serveis d'emergències; i l'exercici més important, la capacitat dels militars per realitzar tasques de descontaminació de l'entorn i la comprovació adequada de la coordinació dels seus efectius en aquests treballs.

 

La Unitat Militar d'Emergències realitza maniobres a la central nuclear Vandellòs II | Cedida

 

 

L'ANAV col·labora amb l'exèrcit espanyol mitjançant un estret protocol d'actuació

L'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV), dins del marc dels protocols d'actuació en cas d'emergència nuclear, col·labora des de l'any 2013 amb les autoritats militars espanyoles, per coordinar esforços en cas de desastre nuclear. Segons la directiva nuclear, és habitual l'afluència de membres de l'UME a les seves instal·lacions d'Ascó i Vandellòs, fruit de l'exhaustiva anàlisi que efectuen els membres militars de l'exèrcit, amb la col·laboració de les centrals nuclears de l'estat. 

 

L'editorial de TarragonaDigital: 'Alarma Nuclear'

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris